MERSİN (İHA) - Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Mersin Üniversitesi’ne katkılardan dolayı ‘Üniversiteye Katkı Ödülü'ne layık görüldü.
Mersin Üniversitesi'nin paydaşlarının, personelinin ve öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilim dünyasına katkılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlediği '2023 Yılı Ödül ve Teşvik Töreni’nde, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın kente ve denizcilik eğitimine katkıları da taçlandırıldı. MEÜ Akdeniz Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende, MDTO Yönetim Kuruluna, Mersin Üniversitesi bünyesinde inşa ettirdikleri Denizcilik Fakültesi nedeniyle 'Üniversiteye Katkı Ödülü' verildi. MDTO Yönetim Kurulu Üyeleri, ödülü MEÜ Rektörü Prof.Dr Erol Yaşar’dan aldı.
Törende konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, odanın Mersin’i özellikle denizcilik eğitiminde rekabetçi bir konuma taşıma vizyonuna dikkat çekti. Lokmanoğlu, Mersin’i denizcilik eğitiminde bir cazibe merkezi yapmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda Türkiye’nin en modern denizcilik fakültelerinden birini Mersin Üniversitesi’ne kazandırmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Fakülte, Mersin Üniversitesi Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Fakültesi adıyla hizmet verecek
Üniversite-STK iş birliğinin en iyi örneklerinden biri olan ve MDTO tarafından üniversite için yaptırılan denizcilik fakültesi projesi tamamlanma aşamasında. MDTO’nun eğitim yatırımlarının en büyüğü olan denizcilik fakültesi binası, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün denizcilik eğitiminde belirlediği standartlara göre inşa edildi. Yüksek teknoloji ile donatılan; laboratuvarlar, simülasyon merkezleri ve denizde canlı kalma eğitimlerinin verileceği dalga havuzu gibi eğitim alanları en modern ekipmanlarla desteklenen fakülte, 16 bin metrekare kapalı ve 8 bin metrekare açık alana sahip modern bir eğitim kompleksi olarak planlandı.
Çok kısa bir süre içinde Mersin Üniversitesi’ne devredilecek olan fakülte, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Mersin Üniversitesi Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Fakültesi adıyla hizmet vermeye başlayacak.
Üniversite-sektör iş birliğinin sağlanmasına yönelik hamlelerden olan BUTEP’25’in ilk eğitimi tamamlandı.
Beyköy İhsan Gösterişli Anaokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde bulunan Böcek Müzesi ve Teşhis Odasını ziyaret etti.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 244 öğrenci, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A ve 2209-B öğrenci proje destek programlarında destek almaya hak kazandı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) alanında Türkiye'nin öncü sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye)'ne üye oldu.
Son yıllarda bilimsel araştırmalara tarihinin en yüksek bütçesini ayıran Akdeniz Üniversitesi, 2025 yılında bilimsel araştırma projelerine sağladığı desteği yüzde 100 oranında artırarak araştırma ve inovasyon alanındaki desteğini en üst düzeye çıkardı.
Kadir Has Üniversitesi, eğitimde fırsat eşitliği vizyonuyla hayata geçirdiği Beyaz Güvercinler Burs Programı ile başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlere İstanbul’da tam destekli bir üniversite hayatı sunuyor. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)