Burdur

Mehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldı

Türk milletinin İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Detaylar haberimizde...

Mehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldı

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

İsmini taşıdığı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, yönetim ekibi, akademisyenler ve MAKÜ öğrencilerinin de yoğun katılım gösterdiği anma törenine İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı. Anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, protokol temsilcileri ve birçok okuldan öğrenci katıldı.

Törende Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dualar okundu. Yapılan duanın akabinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından Akif'in kabrine çelenk sunuldu.

Tören sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak rahmetli Mehmet Akif Ersoy özellikle rahmetle minnetle, saygıyla anıyoruz. Her yıl olduğu gibi 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümünde Edirnekapı mezarlığındaki kabri başında anma törenine katılıp, hem töreni icra ediyor hem de kendisine dua ediyoruz. Mehmet Akif Ersoy'un ismini taşıyan bir üniversite olmanın gururunu her fırsatta yaşıyoruz. Dün Azerbaycan'da bir Mehmet Akif Merkezinin açılışına katıldık. Ondan önceki gün yine Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 150. Yılı münasebetiyle bir program düzenledik. Mehmet Akif Ersoy'un aslında ne kadar büyük bir şahsiyet olduğunu, yaptığımız her programda, her etkinlikte bir kez daha görüyoruz. Ününün Türkiye sınırlarını aşmış, savunduğu değerler, ilkeler Türkiye sınırlarını aşmış bütün Türk coğrafyasında, balkanlarda birçok ülkede sevildiğini sayıldığını ve benimsendiğini görüyoruz. Ondan dolayı da bir kez daha bu gururu yaşadığımız için çok mutlu olduğumuzu, onurlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O’nun ideallerini, O’nun savunduğu ilkeleri, O’nun vatan sevgisini ve O’nun Asım’ın nesli diye ifade ettiği gençleri yetiştirme misyonunu gücümüz yettiğince, ömrümüz yettiğince sonuna kadar savunacağız. Bu ülkenin hizmeti için, bu ülkenin gelişmesi için ve Akif ruhu ile gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olmak için canla başla çalışacağız. Tekrar rahmet ve minnetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören sonrasında kısa bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon da şunları söyledi: “Bu sene hem 150. doğum yılı aynı zamanda vefat edeli 87 sene oldu. Yani insan duygularını ifade etmek için söz bulamayabiliyor bazen. Sözün bittiği yer diyorsunuz ya bir özlem var. Dedemin yeri bütün milletimizin kalbinde çok bambaşka. Gençlerimizin dedemi çok iyi anlamasını istiyorum ve umuyorum. Çünkü onu anlamak geçmişimizi anlamak demek. Safahat’ı iyice okuyup safahat adlı bize bıraktığı o belgeseli iyice okuyup Mehmet Akif'in ruhuna girip, geçmişimizi öğrenip, geleceği onun üstüne kurmalarını isterim ve hepsini candan kucaklıyorum. Asım’ın gençliği onlar. Dedemin bahsettiği Asım’ın gençliği, Asım bir simgedir. Biliyorsunuz gençlerde onu görmek ister, okuyacak, kendinden sonra gelecek gençleri çok güzel ama batılı, batının ilmini fenini alacak ama bizim süzgecimizden geçirerek yeni yetiştirilecek gençleri umuyorum öyle olacak ve o yoldayız inşallah.”

Mehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldıMehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldıMehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldıMehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldıMehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yıl Dönümünde unutulmadı! Mezarı başında anıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti
Bölgesel

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay vefat etti.

Burdur Valisi Bilgihan, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi'nin TSM konserine katıldı
Bölgesel

Burdur Valisi Bilgihan, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi'nin TSM konserine katıldı

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından düzenlenen Türk Sanat Müzigi (TSM) konserine katılarak sanatseverlerle bir araya geldi.

MAKÜ ve BUTSO iş birliğiyle Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek
Bölgesel

MAKÜ ve BUTSO iş birliğiyle Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) arasında, Batı Burdur’un ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemek amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Dalgar’dan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Mahmut Özdil’e ziyaret
Bölgesel

Rektör Dalgar’dan Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Mahmut Özdil’e ziyaret

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Mahmut M. Özdil’i makamında ziyaret etti.

Rektör Dalgar, Emitt 2025 Fuarını ve FSMVÜ Rektörü Şimşek'i ziyaret etti
Bölgesel

Rektör Dalgar, Emitt 2025 Fuarını ve FSMVÜ Rektörü Şimşek'i ziyaret etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve beraberindeki heyet, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen 28. Emitt – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı.

MAKÜ, 2025 Times Higher Education alan bazlı Dünya Üniversite sıralamalarında
Bölgesel

MAKÜ, 2025 Times Higher Education alan bazlı Dünya Üniversite sıralamalarında

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject (Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamaları) 2025 sıralamasında Yaşam Bilimleri alanında dünya genelinde 1001+ bandına, Türkiye’de ise 38 üniversite arasına girmeyi başarmıştır.