Burdur / Bucak

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Pazartesi günü akşam düzenlenen mezuniyet törenine Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, Eşi Sıla Sezgin, Belediye Başkan Vekili Yasin Çiçek, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, Okulun Banisi Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl ve Ailesi, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler öğrenci Velileri ve öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet Töreni Kanal 15 ekranlarından canlı yayınla izleyiciye ulaştı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yakup Çoban, yaptığı duygu dolu veda konuşmasında okuldan mezun olan öğrencilerle birlikte kızının da mezun olmasından büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

Okul Müdürü Yakup Çoban, “Bu yıl 12.sini düzenlemiş olduğumuz Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Mezuniyet Törenine hoş geldiniz. Çok değerli misafirler bu gün burada bu konuşmayı yapmam benim için ayrı bir duygu. Şu anda Okul Müdürlüğümün son anlarını yaşayan biriyim, hem de kızı mezun olan öğrenciler arasında oturan bir veliyim. İnşallah artık Cadıl’lı olmanın ayrıcalığını benim kızım da ömür boyu yaşayacak. Ayrıca 14 yıldır, değişik kademelerinde görev aldığım okuluma veda zamanı geldi. Bu harika okulda geçirdiğim yıllar hayatımın en özel ve en güzel yıllar olarak hep kalacak. Bu kadar kaliteli öğrencilerle bu kadar kaliteli velilerle bu kadar kaliteli idareciler ve öğretmenlerle hizmetlerle çalışmak kolay kolay kimseye nasip olmaz ama ben bu duyguyu yaşayan nadir insanlardan biriyim ve çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bunca ders yılı içerisinde kalbini kırdıklarım varsa haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Öncelikle yıllardır önceliğimi okuluma verip kendini ihmal ettiğim buna rağmen her zaman beni idare eden ve yanımda dimdik duran eşime kızıma ve oğluma çok teşekkür ederim ve son olarak bana güvenip bu harika ekibe bu okula liderlik yapma fırsatını veren sayın Mehmet Cadıl’ a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

12. sınıf öğrencilerinin anılarının yer aldığı sinevizyon izlendi. Törende Okul 1.si Eda Taşkın, Okul 2.si Gülsüm Şan, Okul 3.sü Ümmühan Fatmanur Erdoğan’a Kaymakam Sezgin tarafından plaket verildi.

Oğlu Sezer Sezginin de mezun olan öğrenciler arasında olan Kaymakam Yalçın Sezgin ise konuşmasında verdikleri hizmetlerden dolayı okul Müdürü Yakup Çoban ve öğretmenlere teşekkür ederek, öğrencilere de başarılar diledi. Kaymakam Sezgin, sadece Bucakta değil, memleketin pek çok yerinde eserleriyle hizmet veren ve bunun yanında eğitime verdiği desteklerden dolayı İşadamı Mehmet Cadıl ve Cadıl Ailesine teşekkür etti. Kaymakam Yalçın Sezgin, “Sevgili gençler bugün gerçekten sizlerle onur duydum, gurur duydum. 4 yıl boyunca sizleri güzel bir şekilde hayata hazırlayan ve sizi buradan Türkiye’ nin İnşallah en iyi okullarına uğurlayacak olan okulumuzun kıymetli mensupları ve değerli anne babalar ile hepimiz bir aradayız. Bu güzel aile bugün hep birlikte bu gururu yaşıyor. Bu gururda emeği geçen başta sizleri yetiştiren anne babalarınıza teşekkür ediyorum. Sonra başarıları ile 12 yıldır Mehmet Cadıl ailesinin öğrencilerini Türkiye’ nin en iyi okullarına gönderen en iyi başarılara imza atan okulumuzun öğrencileri ve öğretmenleri ile gurur duyuyorum. Gerçekten Bucak için çok şey veren iş veren, aş veren Bucakta her türlü hayır işinde imzası olan sadece Bucakta değil, memleketin pek çok yerinde Korkuteli’de , Antalya’ da belki de yurt dışında eserleriyle bu memlekete hizmet eden Mehmet Cadıl abime teşekkür ediyorum. En büyük eser de işte bu gençler bu gençleri hayata hazırlayan bu yuvayı yaptığınız için siz gerçekten en önemli işi bu okulu yapmakta sağladınız. Ben de bugün çok mutluyum. Benim oğlum bizim çocuklarımız bizim eserlerimiz bizim kızlarımız. Bahtınız yolunuz açık olsun. Size güveniyoruz” dedi.

Derece alan öğrencilere ve Onur Belgesi almaya hak kazanan İbrahim Demirel’e Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl tarafından hediyeleri verildi. İşadamı Mehmet Cadıl, öğrencilerden hayatları boyunca çalışkan, tutumlu ve ahlaklı olmayı kendilerine ilke edinmelerini istedi, mezun olan 12. sınıf öğrencilerine gelecek hayatlarında başarılar diledi.

Okulun Banisi Hayırsever İşadamı Mehmet Cadıl, “Sevgili gençler çalışkan olacaksınız, tutumlu olacaksınız, ahlaklı olacaksınız. Gittiğiniz okullarda İnşallah en güzel mevki makamlara erişmeniz için her gün dua ediyorum. Sizleri o kadar seviyorum ki belki ananız, babanız kadar ben de seviyorum. Cadıl’ lı olmak bir ayrıcalık diyorum. Çünkü biz onlara el öpmeyi, anasına babasına saygılı olmayı, büyüğüne küçüğüne karşı sevgi ve saygıyı öğretiyoruz. Türkiye’ yi ve dünyayı idare edecek sevgili gençlere hizmet etmek bizim için bir mutluluktur. Sevgili gençler başarılarınızın devamını diliyorum, Anasını babasını seven evlatlar olun yolunuz bahtınız açık olsun. ” dedi.

Okul birincisi Eda Taşkın, okul yaş kütüğüne plaka çaktı. 2018-2019 mezunları adına konuşma yaptı. Okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrılmanın burukluğunu yaşasalar da yeni bir hayatın başlangıcında olmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek eğitimlerinde kendilerine destek veren, katkı sağlayan aileleri, öğretmenleri ve Okulun Banisi İşadamı Mehmet Cadıl’a teşekkür etti.

Mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri Mehmet Cadıl ve Eşi Fatma Cadıl tarafından verildi. Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler, tören sonunda hep birlikte kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Öğrenciler mezuniyet töreninde, Akdeniz’in Kızı Özlem Şahin’in söylediği birbirinden güzel türkülerle gece boyunca eğlendi, oyun havalarına eşlik etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Genel Müdür Topçu, MCAL' i ziyaret etti
Bölgesel

Genel Müdür Topçu, MCAL' i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Cumhuriyet coşkusu
Etkinlik

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde Cumhuriyet coşkusu

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak için bayrak sergisi ve pişi etkinliği düzenlendi. Okulun banisi Mehmet Cadıl da etkinliklere katıldı.

İş insanı Mehmet Cadıl, banisi olduğu okulda öğrencilere otomobil sözü verdi
Etkinlik

İş insanı Mehmet Cadıl, banisi olduğu okulda öğrencilere otomobil sözü verdi

Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cadıl, banisi olduğu Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde öğrencilere hitap etti. Cadıl, okulda eğitim gören ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında YKS'de ülke genelinde ilk 75'e giren öğrenciye otomobil hediye edeceğini söyledi.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Öğrencileri YKS'de Gurur Oldu
Bölgesel

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Öğrencileri YKS'de Gurur Oldu

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri YKS'de elde ettikleri derecelerle Burdur'un ve Bucak'ın gururu oldu. Detaylar haberimizde...

Bucak Mehmet Cadıl'da mezuniyet coşkusu
Etkinlik

Bucak Mehmet Cadıl'da mezuniyet coşkusu

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde okulun son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

MCAL öğrencilerinden anlamlı bir proje daha
Etkinlik

MCAL öğrencilerinden anlamlı bir proje daha

Akademik başarısının yanı sıra sportif-kültürel faaliyetler ve sosyal projelerle de ön plana çıkan Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi bu kez de Uygulamalı İyilik Projesi yarışmasına katıldı.