Antalya

Melike öğretmen onlara can oldu! 4 hayat kurtuldu

Diplomasını almaya giderken geçirdiği kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Melike Esen, organ bağışıyla 4 kişiye umut oldu. Melike'nin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri farklı illerdeki hastalara nakledildi. Detaylar için hemen tıklayın.

Melike öğretmen onlara can oldu! 4 hayat kurtuldu

Diplomasını almak için giderken geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki öğretmen adayının 13 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Genç öğretmenin, ailesinin aldığı örnek bir kararla organları bağışlanarak 4 hastaya umut oldu. Melike Esen’in Manavgat’ta özel bir dershanede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başlayabilmek için Aydın’da mezun olduğu üniversiteden diplomasını almak için yola çıktığı ve kaza geçirdiği öğrenildi.

Melike’nin hayali öğretmenlik mesleğine adım atmak için diplomasını almaya gitmesiyken, bu trajik olay sonrası onun iyiliği başka insanlara hayat oldu.

Ailesi, Melike’nin anısını yaşatmak ve başka insanlara hayat olmak amacıyla organ bağışında bulunma kararı aldı. Genç kadının kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, Antalya, İzmir ve Aydın’daki hastalara nakledildi. Melike Seven, dün Manavgat Kavaklı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, yaşadıkları acıyı paylaşırken, Melike’nin organ bağışı sayesinde başka hayatların kurtulmasına vesile olduğu için gurur duyduklarını ifade etti. Melike’nin 13 gün önce geçirdiği kazanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirten Melike’nin ağabeyi Selim Cihan Seven, “2 gün önce kardeşimin beyin ölümü gerçekleşti. Hastaneden görevliler yanımıza gelerek Melike’nin organlarını bağışlayıp bağışlayamayacağımızı sordular. Aile olarak kardeşimin organlarıyla başka insanların hayata tutunacağını düşünerek tereddüt etmeden organlarını bağışladık. Böylelikle kardeşimin organları sayesinde organ bekleyen hastalar yeniden hayata tutunabileceklerdi. Kardeşimin organları başkalarında yaşayacaktı. Annem ve babam da hiç düşünmeden kabul ettiler. Kardeşim yaşamayı ve insanları çok severdi. İnanıyorum ki o da organlarının bağışlanmasını isterdi. Ben buradan tüm insanları organ bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Öte yandan Melike Esen’in Manavgat’ta özel bir dershanede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başlayabilmek için Aydın’da mezun olduğu üniversiteden diplomasını almak için yola çıktığı ve kaza geçirdiği öğrenildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen hasta 4 kişiye nefes oldu
Yaşam

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen hasta 4 kişiye nefes oldu

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 4 kişiye umut oldu.

Elazığ'da Organ Bağışı Değerlendirme Toplantısı
Bölgesel

Elazığ'da Organ Bağışı Değerlendirme Toplantısı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Oğlundan babasına, anneden evladına hayat kurtaran  bağış
Bölgesel

Oğlundan babasına, anneden evladına hayat kurtaran bağış

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve organ nakli ekibi tarafından Cahit Çiğdem Gül’e oğlu Burak Çiğdem Gül’den alınan karaciğer nakledildi.

Çanakkale'nin Organ Bağışındaki Başarısı Ödüllendirildi
Yaşam

Çanakkale'nin Organ Bağışındaki Başarısı Ödüllendirildi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale’yi organ bağışında Türkiye’nin en başarılı ili yapan ve organ bağışında Türkiye birincisi olan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi organ bağışı ekibini özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Dizi sahnesinden etkilendi, organlarını bağışladı; umut oldu
Bölgesel

Dizi sahnesinden etkilendi, organlarını bağışladı; umut oldu

Dizideki organ bağışı sahnesinden etkilenen bir hasta vefatından önce bağışladığı böbreğiyle 35 yıldır tedavisi gören Kenan Kayaalp’a umut oldu.

Organları 6 kişiye hayat oldu
Bölgesel

Organları 6 kişiye hayat oldu

Kocaeli’de geçirdiği beyin kanması sonucu hayatını kaybeden ve organ bağışıyla 6 kişiye umut olan sağlık teknisyeni Özge Berber son yolculuğuna uğurlandı.