Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, “Maziyi bilmeden atiye yelken açamayız! Tarih tekerrürden ibarettir” dedi.
MHP’li Kamil Aydın, Almanya’nın Solingen kentinde 1993’te düzenlenen aşırı sağcı saldırıda hayatını kaybeden 5 Türk ve olayda yakınlarını kaybeden Mevlüde Genç için Ankara’da düzenlenen anma törenine katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen anma programında konuşan Kami Aydın, önemli mesajlar verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, anma programında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değindi. İsrail’in Filistin’de dünyanın gözü önünde soykırım suçu işlediğini dile getiren Kamil Aydın, “Bu vahşete hep birlikte dur dememiz gerekiyor” dedi.
YTB’nin davetlisiydi
Almanya’nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993 tarihinde Mevlüde Genç ve ailesinin evine ırkçı kundaklama saldırısı gerçekleştirilmiş ve aynı aileye mensup 5 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan bu Solingen faciasının 30. yıldönümü ve Mevlüde Genç’in vefatının seneyi devriyesini anmak üzere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi. Programa katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya ile birlikte sergi alanı ziyaret etti. YTB Başkanı Abdullah Eren MHP’li Aydın’a “30. Yılında Solingen Faciası” kitabını tanıttı. Ardından Solingen ve ırkçı saldırılara ilişkin film gösterimi gerçekleştirildi.
MHP’li Kamil Aydın, burada yaptığı konuşmada gençlere önemli önemli mesajlar verdi. Cumhuriyetin 100. yılında gençlere seslenen Aydın, “Sevgili gençler, sevgili yavrularım! Ne olur tarih bilincinizi geliştirin, maziye bakmadan atiye yeklen açamayız. Tarih tekerrürden ibarettir. Biz eğer hata yaparsak, tarihten ders çıkarmazsak, biraz önce de ifade ettiğim tarih tekerrür eder, yani bu tür trajediler yaşanmaya devam eder. Zalim zalimliğine devam eder. Bunun için tarihimizi bilmeli, tarih köklerimizi diri tutmalı, o şuur ve bilinçle geleceği planlamalıyız. Güçlü olmanın yolu bundan geçiyor” diye konuştu.
Antalya'da devriye görevi sırasında plakasız motosikletin abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık verdiğini gören bekçilerin anonsu ile gelen trafik ekibi, ceza yazılmaması için dil döken motosiklet sürücüsüne nasihatte bulundu.
Antalya'da maddi hasarlı kaza incelemesi sırasında aracıyla trafikte tehlike oluşturulan otomobil sürücüsünü durduran polis, genç otomobil sürücüsüne dakikalarca nasihat etti.
Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, öğrencilere seslendi.
ALTIN ÖĞÜT, PIRLANTA TAVSİYE VE NASİHATLER Bugünkü yazıma Prof. Süheyl Ünver Hoca’nın altın niteliğinde 10 öğütü ile başlamak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Burdur'u ziyaret ederek, Salda Gölü'ne kurulacak Bilim Merkezi dahil önemli projeleri açıkladı.
MHP Bucak İlçe Başkanlığı, Kadir Gecesi'nde vatandaşlara helva dağıttı. İlçe Başkanı İsmail Kahraman birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yorumlar (0)