Milas’taki yangında 70 yıllık zeytin ağaçları kül oldu

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Sekköy Mahallesi'nde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı.

Milas’taki yangında 70 yıllık zeytin ağaçları kül oldu

uğla'nın Milas ilçesine bağlı Sekköy Mahallesi'nde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Çarşamba günü öğleden sonra başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, orman işçileri ve Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'ne bağlı yangın söndürme ekipleri, havadan ve karadan yaptıkları müdahalelerle yangını durdurmayı başardı.
Yangının çıkış nedeni halen belirlenemezken, yangın sırasında zeytinliklerin büyük zarar gördüğü bildirildi. Sekköy Mahallesi sakini Ayşen Solmaz, yangında dedesinden kalma 70 yıllık zeytin ağaçlarının yandığını belirtti. Olayın ardından büyük üzüntü yaşayan Solmaz, “Zeytinliklerim yok oldu, yüzlerine nasıl bakacağız, kapkara oldu. Sadece ineklerim kaldı, çok üzgünüm. Annem tansiyon hastası, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı” dedi.
Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Çakıralan Mahallesi'nde, mahalle sakinleri büyük bir endişe yaşadı. Mahalle Muhtarı Zafer Gökçe, yangının rüzgarla birlikte mahallelerine doğru ilerlediğini ve insanların yanı sıra hayvanların da büyük tehlike altında kaldığını belirtti. Gökçe, "Bütün mahallemizi boşalttık. Ekiplerimiz, Yeniköy-Kemerköy termik santrale bağlı yangın söndürme ekipleriyle birlikte canla başla mücadele etti. Çok sayıda zeytin ağacımız yandı, inşallah zararlarımız karşılanır" diye konuştu.
Yangın söndürme çalışmalarında dronlarla havadan yapılan görüntüleme, yangının verdiği zararın boyutlarını gözler önüne serdi. Mahallelerde birçok evin yangından zarar görmemesi için yoğun çaba sarf edilirken, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmadı.
Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı, yangının ardından yaralarını sarmaya çalışırken, yetkililer zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Yangının çıkış nedeni kesin olarak belirlenmeye çalışılırken, benzer olayların yaşanmaması için bölgedeki denetimlerin sıklaşması sıklaştırılması bekleniyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 20 Eylül 2024 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 20 Eylül 2024 Cuma Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi
3. Sayfa

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi

Konyaaltı ilçesinde izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen 4 okul idari para cezası uygulanarak kapatıldı. Detaylar haberimizde..

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı
Yerel Yönetim

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittasslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, ‘Sakin Şehirler Ağı' olarak bilinen Uluslararası Belediyeler Birliği ‘Cittaslow'a üye ve aday belediye başkanlarıyla Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi
Etkinlik

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi

Kemer'in Arslanbucak Mahallesi’nde Kubbeli Camii’nin temel atma törenine gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı
3. Sayfa

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Detayla haberimizde..