CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına elektrik faturaları hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Elektrik faturalarındaki artışların ve şişkin gelen faturaların vatandaşlarımızı isyan etme noktasına getirdiğini belirten GÖKER, “Daha kaliteli ve daha ucuz hizmet vaadiyle yapılan özelleştirmeler sonrasında özellikle meskenlere gelen elektrik faturaları bir hayli yükselmiştir. 2018 yılının Ekim ayında bir meskene gelen elektrik faturası aslında her şeyin özetidir. Söz konusu faturada 53 lira 50 kuruş olan tüketim bedeli üzerine 27 lira 2 kuruş dağıtım bedeli, 54 kuruş enerji fonu, 1 lira 7 kuruş TRT payı, 2 lira 68 kuruş Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi ve 15 lira 27 kuruş KDV’si ile birlikte faturanın 100 lira 8 kuruşa çıktığı görünmektedir” dedi.
Sonuç olarak, 4 kişilik bir ailenin ortalama 196 kilovat saatlik tüketimi için ödemek zorunda kaldığı aylık elektrik faturasının 100 lira 8 kuruş olduğunu belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu faturadaki 27 lira 2 kuruş olan dağıtım bedeli ise vatandaşın kulanmış olduğu tüketim bedelinin yarısından fazladır. Dağıtım bedelinin içinde hangi kalemler olduğunu ben de, vatandaşlarımızda merak ediyor” diyerek Bakanlığına bazı sorular yöneltti.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.
Dağıtım bedeli adı altında faturaya yansıtılan kalemler nelerdir?Elektrik faturalarında yer alan ve vatandaşlarımızın isyan ettiği dağıtım bedelinin bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir?Daha kaliteli ve daha ucuz hizmet vaadiyle yapılan özelleştirmelerden beklenen verimin alınamamasının sebepleri nelerdir?Ortalama bir ailenin her ay 100 lira elektrik faturası ödemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?Bakanlık olarak elektrik şirketlerini zengin etmek yerine vatandaşlarımızı yüksek gelen faturalardan koruyacak düzenlemeler yapmak gibi bir düşünceniz var mıdır?
Yorumlar (0)