CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, bütçe görüşmeleri esnasında söz alarak Burdur ile ilgili sorun ve yapılamayanları söyledi.
2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun tekliflerinin görüşülmesi esnasında söz alan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Şehrime yapılamayanları anlatmak isterim” eksiklikler ve yapılamayan projeler hakkında bilgiler verdi.
Söze mermerle başlayan Göker, Burdur'da Burdur Bejinin mermerde dünya standartlarında bir il olduğunu ifade ederek, mermeri alındıktan sonra o alanların rehabilite edilmemesi ve katma değeri olan, KDV üretecek sektörlere destek verilmemesinden dolayı mermerin direk ihraç edildiğini, Burdur’a da sadece tozu kaldığını iade etti.
40 Yıllık bir sorun olarak gösterdiği su sorununa da değinen Göker, bunun siyasete alet edilmesi ve belediyeye endekslenmesinin son derece yakışıksız ve gerçekle bağdaşmayan bir durum olduğunu ifade etti. İçme suyunun da kürsüden sözünü veren Göker, içme suyu millet ittifakı ikdirarında ilk bir yıl içinde çözülerek baraj yapılacaktır dedi.
Burdur Gölü alakalı da kendi milletvekilliği döneminde 5 çalıştayın yapıldığını ama her çalıştayda kararların alındığını ve hiçbir şey yapılamayarak gölün 1/3’ü kuruduğunu söyledi. Kaçak sontaj, denetimsizlik, çok su kullanılan bitkilerin yetiştirilmesine engel olunmadığını da sözlerine ekledi.
Burdur Fethiye yolunun 10 yıldır bitirilmediğini söyleyen Göker, her yaz kazaların ve ölümlerin olduğunu söyledi.
Burdur hayvancılığına da değinen Göker, Burdur bu konuda marka şehir olduğunu ancak son yılda 2,5 milyon sığırın kesime gittiğini söyledi. Sebebini de üreticinin yeme para yetiştirememesi ve sütü değerinde satamaması dedi. Çiftçimiz üretimden ve hayvanlarından vaz geçiyor dedi. Köy ziyaretlerinde gördüğü bir manzarayı da paylaşan Göker, açık olan kahvehanelerin kapatıldığını ifade ederek çiftçinin 1 bardak çay içip hasbihal edecek ortamlarını da kaybetmiş durumda dedi.
Bu revamıdır diyerek şeker konusuna da değinen Göker, “Şeker fabrikamız var. Pancarı biz üretiyoruz, pancarı biz üretiyoruz ama ne hikmetse biz Burdur Şekerini yiyemiyoruz. Şeker bazlı üretim yapan esnaflarımız market market gezerek kilo kilo Ankara şekeri alıyor ve üretim yapmak zorunda kalıyor. Bu revamıdır” dedi.
Demiryolu ile alakalı da şehri bölen demir yolunun planlanıp projelendirerek önce şehir dışına alınmasını isteyerek artık oraya can vermek istemiyoruz dedi.
Yorumlar (0)