Milli atlet Ersu Şaşma final maçı ne zaman? Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında?

Milli sırıkla atlama sporcumuz Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyatları'nda finale kaldı. Peki, Milli atlet Ersu Şaşma final maçı ne zaman yapılacak? Ersu Şaşma kimdir? Ersu Şaşma'nın biyografisi ve final maçı detayları burada!

Milli atlet Ersu Şaşma final maçı ne zaman? Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında?

Milli sırıkla atlama sporcumuz Ersu Şaşma, Paris 2024 Olimpiyatları'nda 5.75'i ilk denemesinde geçerek finale kaldı. Tokyo 2020'de de finalistler arasında yer alan Şaşma, ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Peki, Milli atlet Ersu Şaşma final maçı ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Atlayışı esnasında sergilediği ikonik pozla olimpiyatlara adını yazdıran milli atletimiz Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda, Ersu Şaşma final maçı ne zaman yapılacak sorularıyla inceleniyor. İşte Ersu Şaşma'nın hayatı hakkında merak edilenler.

ERSU ŞAŞMA KİMDİR?

Ersu Şaşma 30 Eylül 1999 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Tokyo 2020 Olimpiyatları sporcusu sırıkla atlama Türkiye rekortmenidir. 2016 yılında atletizm sahnesine giriş yapan Şaşma, o günden itibaren yükselişini sürdürdü. 22 yıllık Türkiye büyükler sırıkla atlama rekorunu 2021 yılında Olimpiyat Oyunları'na 6 ay kala kıran Şaşma, son haftada 5.80 atlayarak vize aldığı Tokyo'da finale çıkarak Türkiye atletizm tarihinde bir ilki başardı. Genç atlet, Olimpiyat Oyunları'nı da dokuzuncu olarak noktaladı.

Tokyo'dan sonra da çıkışını sürdüren Şaşma, Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda Ersu Şaşma 5,75 metrelik atlayışıyla birinci olarak altın madalya kazandı. Konya'da Konya Atletizm Pisti'nde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda atletizm erkekler sırıkla atlama finalinde 5.60 metrelik atlayışıyla oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Şaşma, Avrupa Atletizm Şampiyonlarında sırıkla atlama alanında Türkiye'nin ilk madalyasını kazanmıştır. 2024 Haziran ayında Roma'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5.82'lik atlayışıyla bronz madalya kazandı. Paris Olimpiyatları vizesini 2023 yazında kırdığı 5.90'lık Türkiye rekoru derecesiyle cebine koydu.

ERSU ŞAŞMA BAŞARILARI

2018 yılında Bulgaristan'da yapılan Balkan Atletizm Şampiyonasında bronz madalya,

2019 yılında Norveç'te yapılan Avrupa Atletizm Takım Şampiyonasında bronz madalya,

2020 yılında İstanbul'da yapılan Balkan Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalya,

2021 yılında İstanbul'da yapılan Balkan Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalya,

Haziran 2021'de Ankara'da düzenlenen 3. Orhan Altan Kupası yarışlarında 5.80m atlayarak Türkiye rekorunu kırmış ve 2020 Yaz Olimpiyatlarına gidiş kotasını elde etmiştir.

2021 yılı Temmuz ayında U23 Avrupa Atletizm Şampiyonasında bronz madalya kazanmıştır.

2020 Yaz Olimpiyatlarında finale kalmış ve 1948 Olimpiyatları üçüncüsü Fenerbahçeli üç adımcı Ruhi Sarıalp'ten bu yana bir atlama branşında final gören ilk Türk erkek atlet olarak tarihe geçmiştir. Finalde 5.70m atlayarak Olimpiyat 10'uncusu olmuştur.

2024 Yaz Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etmiştir. Almanya'da düzenlenen Uluslararası Sırıkla Atlama yarışmasında 5.90'lık atlaşıyla büyükler Türkiye rekorunu da kırdı.

2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 5.82'lik dereceyle bronz madalya.

EN İYİ ATLETLER ARASINDA YERİNİ ALDI

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta erkekler sırıkla atlama elemeleri gerçekleştirildi. Milli atlet Ersu Şaşma, 5.40, 5.60, 5.70 ve 5.75 haklarını ilk seferde geçerek adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olan Ersu Şaşma, bu başarısını Paris'te de tekrarladı.

İlk atlayışında 5.60'ı, ardından 5.70'i rahat bir şekilde geçen Ersu Şaşma, 5.75'lik son atlayışını da başarı ile tamamlayarak finale kaldı. Ersu'nun atlayışın ardından yaptığı ikonik poz Paris 2024'ün en çok konuşulan kareleri arasına girdi.

FİNAL YARIŞI NE ZAMAN?

Paris'te olimpiyat finaline yükselen sporcumuzun yarışması 5 Ağustos Pazartesi saat 20.00'de başlayacak.

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkiye'nin Olimpiyat Madalya Geleneği Yine Bozulmadı
Bölgesel

Türkiye'nin Olimpiyat Madalya Geleneği Yine Bozulmadı

Metin Şahin, “Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanarak tüm olimpiyatlardan madalya ile dönme geleneğimizi sürdürdük” dedi.

Paris 2024'te kadınlar basketbol şampiyonu belli oldu
Bölgesel

Paris 2024'te kadınlar basketbol şampiyonu belli oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadınlar basketbol finalinde ABD, Fransa'yı 67-66 mağlup ederek 8. kez altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye 40 yıl ardından olimpiyatlardan altınsız dönüyor
Bölgesel

Türkiye 40 yıl ardından olimpiyatlardan altınsız dönüyor

17 Gün süren olimpiyat oyunlarına Türkiye'den 101 sporcu katıldı, 40 yıldan sonra milliler evine altın madalyasız döndü.

Taha Akgül Müsabakanın ardından ayakkabılarını mindere bırakan Akgül, güreşe veda etti.
Bölgesel

Taha Akgül Müsabakanın ardından ayakkabılarını mindere bırakan Akgül, güreşe veda etti.

Kazakistanlı rakibini 7-0 yenen milli güreşçi müsabakanın ardından ayakkabılarını mindere bırakarak güreşe veda etti.

Milli Okçu Mete Gazoz, Paris Olimpiyat Hayaline Veda Etti
Bölgesel

Milli Okçu Mete Gazoz, Paris Olimpiyat Hayaline Veda Etti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu ünvanıyla katılan milli okçu Mete Gazoz, bireysel yarışlarda çeyrek finalde elendi.

A Milli kadın Voleybol yarı final maçına Türkiye'den tam destek
Bölgesel

A Milli kadın Voleybol yarı final maçına Türkiye'den tam destek

Voleybol heyecanına dev ekrandan ortak olan Zeytinburnu halkı kırmızı-beyazlı ekibe destek olmak için buluştu.