Müftü Ali Hayri Çelik'ten Ramazan'a Veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Ramazan ayına veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte Ali Hayri Çelik'in mesajı....

Müftü Ali Hayri Çelik'ten Ramazan'a Veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik mesaj yayımlayarak, "Merhaba Şehri Ramazan, hoş geldin onbir ayın sultanı diyerek sevinç ve mutlulukla karşıladığımız Ramazan Ayı’nı elveda sözleriyle ve bir daha kavuşmak ümidiyle uğurladığımız günlerdeyiz. " ifadelerini kullandı.

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Ramazan'a veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı başlığıyla mesaj yayımladı.

Ramazan’a Veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı

Merhaba Şehri Ramazan, hoş geldin onbir ayın sultanı diyerek sevinç ve mutlulukla karşıladığımız Ramazan Ayı’nı elveda sözleriyle ve bir daha kavuşmak ümidiyle uğurladığımız günlerdeyiz.

Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bu ayda Allah’ın rızasını kazanma yolunda elimizden geleni yaptık. Kur’an’ın indirildiği bu ayda Peygamberimiz (S.A.S.) ile Cebrail (A.S.)’in Ramazan ayında yapmış oldukları mukabeleyi bizler din kardeşlerimizle yaptık. Kur’an’ın emir ve yasaklarını, iman ve inkarı, geçmiş toplumların hallerini öğrendik.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bu ayda acziyetimizin farkında olarak hareket ettik. Günahlarımızdan, isyanlarımızdan ve hatalarımızdan nasuh (samimi) bir şekilde tevbe ettik, af diledik ve bir daha işlememe hususunda söz verdik.

Kişinin inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ibadet ettiğinde geçmiş günahlarının affedildiği bu ayda başta oruç olmak üzere teravih, Peygamberimiz (S.A.S.)’e salat-ü selam, Kur’an tilaveti ve iftar ve sahur ikramları gibi pek çok ibadeti yerine getirdik. Fıtır sadakası, zekat ve diğer sadakalarımızla fakir, muhtaç ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanlarında olduk.

Ve nihayet Kur’an’ın inmeye başladığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ulaştık. Bir ömürden daha bereketli olan bir gecede Peygamberimiz (S.A.V.)’in Hz. Aişe annemize öğrettiği dua ile “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua edeceğiz. Yapmış olduğumuz Kur’an hatimlerinin dualarını bu gecede yapacağız. Filistin başta olmak üzere tüm dünyada zulüm gören kardeşlerimiz için dua edeceğiz.

Ramazan ayını kıymetlendiren hiç şüphesiz hayat kitabımız Kur’an’ın indirilmeye başlandığı Kadir Gecesini içinde barındırması nedeniyledir. Kur’an’ın indirildiği için bir geceyi Allah Teala bin aya bedel kılmış. İndiği zamanı kıymetli kılan Kur’an, karanlık bir geceyi aydınlatıp bin geceye bedel kıldıysa; hayat bulmak ve yaşanmak üzere inen Kur’an müminin kalbine inerse o kalbin sahibini kaç bin geceden daha üstün tutmaz ki…

Rabbimiz Allah Teala Kur’anın indiriliş gününe o kadar önem vermiş ki indiği ayı gecelerin sultanı, indiği ayı ayların sultanı yapmış ve Kur’an’ın indiriliş sürecine şahitlik yapamayan insanları da Kadir geceleri ile yeniden vahiy meleği Cebrail ve diğer melekleri yeryüzüne indirmek suretiyle sanki Kur’an’a sevdalı tüm yürekleri yeniden indiriliş sürecinin heyecanına ve sevincine ortak etmiştir. Dolayısıyla imanlı gönüllerde Cenabı Allah Kur’an’ın tazeliğini ve güncelliğini yeniden insanlığın istifadesine sunmaktadır.

On dört asır evvel indirilen Kerim kitabımız bu çağın insanlarına şu kadim çağrı ile Kur’an’ın eskimez ve değişmez hakikatlerine kulak vermelerini istiyor. “Ey insanlar! Rabbinizden size bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir.” (Yunus 57) Buna göre saatlerimizi, zamanlarımızı, değer yargılarımızı yüce kitabımıza göre ayarlamayı, hakikat ölçülerimizin, medeniyet değerlerimizin, insanlık kıstaslarımızın bu gecede inen Kur’an’a göre düzenlememiz emrediliyor.

Rahmet iklimi Ramazan ayına veda edeceğimiz şu günler cehennemden kurtulma günleridir. Bu aydan ayrılmanın hüznü gönlümüzü yaralarken Kadir Gecesine ve Bayram sabahına ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Önümüzdeki bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ulaşınca Camileri dolduracağız. Tövbe-i İstiğfar edip günahlarımıza pişmanlık duyacağız. Kur’an’a göre yaşamak için Rabbimize söz vereceğiz. Bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade edeceğiz. Uyanık bir kalple bu geceyi ihya edeceğiz. Gündüzünde tertemiz günahlardan arınmış bir şekilde sabaha çıkacağız Allah’ın izniyle…

Bu ayın bitiminde Bayram’ı idrak edeceğiz. Rabbimizin rızasını almış olmanın ümidiyle günün en bereketli saatlerinde, sabahın seherinde sabah namazını ve bayram namazını kılmaya ve mümin kardeşlerimizle kucaklaşarak bayram sevincini yaşamaya camilere koşacağız. Yine bayram günlerinde başta anne-babamız olmak üzere akrabalarımızı ve aile dostlarımızı ziyaret ederek gönüllerini alacağız.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin, hassaten Burdur’lu hemşehrilerimizin Kadir gecesi ve Ramazan bayramını tebrik ederim. Allah Teala nice Ramazan aylarına sağlık, sıhhat ve afiyetle ulaşabilmeyi nasip eylesin. Alla Teala İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı, zulme uğrayan bir müslümanın olmadığı Ramazan aylarına ulaştırsın.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'un minikleri Ulu Camiye akın etti
Bölgesel

Burdur'un minikleri Ulu Camiye akın etti

Burdur İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Nasrettin Hoca Gösterisi ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı Cami-Çocuk Buluşması'na 1000'den fazla çocuk ve aileleri katıldı.

Ali Hayri Çelik NNC Haber'de 'İftara Doğru' programında canlı yayında
Bölgesel

Ali Hayri Çelik NNC Haber'de 'İftara Doğru' programında canlı yayında

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, 24 Mart 2024 Pazar günü saat 18:30'da NNC Haber'in 'İftara Doğru' programında canlı yayında olacak.

Ali Hayri Çelik Burdur Müftülüğü'nde Göreve Başladı: İşte Mesajı
Bölgesel

Ali Hayri Çelik Burdur Müftülüğü'nde Göreve Başladı: İşte Mesajı

Ali Hayri Çelik, Mardin Müftülüğü görevinden ayrılarak Burdur Müftülüğü'nde göreve başladı. İşte detaylar...

Burdur Müftülüğüne Ali Hayri Çelik atandı
Bölgesel

Burdur Müftülüğüne Ali Hayri Çelik atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur İl Müftülüğüne atama yapıldı. Yapılan atamaya göre Enver Türkmen'in yerine Ali Hayri Çelik atandı. İşte detaylar...

Antep Baklavası Üretimi Yoğunlaşıyor: Ramazan Bayramı Yaklaşıyor - Haberler
Yaşam

Antep Baklavası Üretimi Yoğunlaşıyor: Ramazan Bayramı Yaklaşıyor - Haberler

Gaziantep’te bayramların vazgeçilmez lezzeti Antep baklavasının üretimi Ramazan Bayramı'na günler kala arttı.

Özkan Yalım   iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi
Bölgesel

Özkan Yalım iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi

Dün yapılan coşkulu törenle mazbatasını alan ve Uşak Belediye Başkanlığı görevine başlayan Özkan Yalım, bu akşam düzenlediği ilk iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.