Muğla

Muğla’da özel öğretim kurumları toplantısı yapıldı

Muğla ili genelinde eğitim öğretim faaliyetleri gösteren özel öğretim kurumlarının müdürleriyle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla’da özel öğretim kurumları toplantısı yapıldı

Muğla ili genelinde eğitim öğretim faaliyetleri gösteren özel öğretim kurumlarının müdürleriyle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, il genelinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten özel öğretim kurumlarının müdürleriyle bir araya gelerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, özel öğretimden sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut ve özel öğretim kurumları müdürlerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantı, Menteşe Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda özel öğretim kurumlarında yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında durum değerlendirmesi ve planlama çalışmaları üzerinde duruldu. Muğla özel öğretim kurumlarına ait istatiksel bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında uygulanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan haftalık ders çizelgeleri hakkında kurum müdürlerine bilgilendirme yapıldı. İl Müdürü Emre Çay, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren haftalık ders çizelgelerinin okullarda aksatılmadan uygulanmasının önemine değinerek seçmeli derslerle ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini belirtti. Toplantıda, Resmî/özel ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri, ücretsiz öğrenci kontenjanı, sosyal etkinlik ve araştırma uygulama izinleri ile ilgili işlemler, işletmelere giden öğrencilerin staj işlemleri, İOKBS burs ödemeleri, özel okullarda ücretlerin tespit, e-yoklama uygulamaları hakkında kurum müdürlerine sunum yapıldı.

İzinsiz eğitim faaliyetleri ve hayalet sınıf uygulamalarına dikkat çeken İl Müdürü Emre Çay, açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12. sınıf öğrencileri için "hayalet sınıf" uygulaması yapan ve bunun yanında izinsiz eğitim öğretim faaliyeti gösteren yapılara karşı mücadelenin kesintisiz sürdürüldüğü ve bu tür faaliyetlerde bulunan kurum ve işletmelere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ceza ve yaptırımların istisnasız uygulandığını hatırlattı.

Kurum yöneticilerinin dilek, talep ve görüşlerinin alındığı toplantı İl Müdürü Emre Çay’ın 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm paydaşlar için hayırlara vesile olması temennisiyle sona erdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Tülay Baydar Bilgihan, ''Aile yılı etkinlikleri' toplantısına katıldı
Bölgesel

Vali Tülay Baydar Bilgihan, ''Aile yılı etkinlikleri' toplantısına katıldı

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, ''Aile Yılı Etkinlikleri'' kapsamında MAKÜ Lavanta Tepesi Otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

Isparta Valisi Abdullah Erin Başkanlığında yapılan (BAKA) toplantısı gerçekleştirildi
Bölgesel

Isparta Valisi Abdullah Erin Başkanlığında yapılan (BAKA) toplantısı gerçekleştirildi

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Isparta Valisi Abdullah Erin'in başkanlığında gerçekleştirilen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2025 Yılı Şubat Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

BUTSO'dan Gölhisar'da yemekli istişare toplantısı
Bölgesel

BUTSO'dan Gölhisar'da yemekli istişare toplantısı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Gölhisar İlçesinde Gölhisarlı ve Altınyaylalı üyelerine yönelik bir yemek vererek, onlarla bir istişare toplantısı düzenledi.

Çevreci Belediyeler Birliği Şubat ayı Encümen Toplantısı uzaktan gerçekleştirildi
Bölgesel

Çevreci Belediyeler Birliği Şubat ayı Encümen Toplantısı uzaktan gerçekleştirildi

Burhaniye ilçesinde, Çevreci Belediyeler Birliği'nin Şubat ayı encümen toplantısı, Burhaniye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Birlik Başkanı Ali Kemal Deveciler’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Trump'ın ilk kabine toplantısı 26 Şubat'ta
Dünya

Trump'ın ilk kabine toplantısı 26 Şubat'ta

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak'ta göreve gelmesinin ardından ilk kabine toplantısını 26 Şubat'ta yapacak.

Dışişleri Bakanı Fidan, Çinli mevkidaşı Wang ile görüştü
Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Çinli mevkidaşı Wang ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.