Balıkesir

Muhtarlar Erdemit'te toplandı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ilçesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Balıkesir Valisi Ustaoğlu “Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları” diyerek muhtarları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Muhtarlar Erdemit'te toplandı

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ilçesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Balıkesir Valisi Ustaoğlu “Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları” diyerek muhtarları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.
Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde Edremit İlçesinde görev yapan 47 muhtar ile bir araya gelen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu muhtarları dinledi.
Toplantıda ilk olarak Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş bir sunum yaptı. Daha sonra Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü adına yapılan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirildi.
Asayiş’ten eğitime birçok konuya değinen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu dikkati orman yangınlarına çekerek “Bunların hepsi bu bölge için çok önemli. O açıdan sizlerin desteğini ve yardımını çok çok önemsediğinizi ben özellikle ifade etmek istiyorum. Değerli Muhtar arkadaşlarım. Diğer yandan tabii ki bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları. Önümüzdeki günlerde orman yangınları ile mücadele toplantısını paydaşlarımızla beraber yapıp ve kararlarımızı alacağız. Sizlerden istirhamımız. Bu orman yangınlarıyla mücadeleyle aldığımız kararların takibini edip, sahada uygulanmasını sağlanmasına yardımcı olmanız. Yani Edremit deyince aklımıza ne geliyor, Kazdağları geliyor. Allah korusun, burada yaşanabilecek bir olumsuzluk, bir yangın bizi gerçekten çok ciddi şekilde olumsuz etkiler. Bölgemizin birçok alanda gelişimini olumsuz etkiler. Dolayısıyla sizlerin bu konuda mahallelerinizde vatandaşlarımızı uyararak, bizlerin yapacağı paylaşımları en uzaktaki vatandaşlarımıza bile ulaştırarak; orman alanları içerisindeki girişlere engel olmamız gerekiyor. Almış olduğumuz kararların sahada uygulanması için sizlerin ciddi şekilde desteğine ihtiyacımız var. Allah'a şükür geçen yıl bu konuda çok iyi sınav verdik. Çok küçük yangınlarla geçen yıl yangınlarımızı aktardık. İnşallah, bu yıl alınan tedbirler ile böyle bir sıkıntı yaşamayız.”dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Şuhut’ta muhtarlar bir araya geldi
Yaşam

Şuhut’ta muhtarlar bir araya geldi

Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser, köylerde yaşayan vatandaşların taleplerinin karşılanması noktasında muhtarlar ile bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Kaymakam Kaya muhtarlarla bir araya geldi
Bölgesel

Kaymakam Kaya muhtarlarla bir araya geldi

Samsun Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Önümüze bakalım, birlik ve beraberlik içeresinde Vezirköprü için ne yapabiliriz bunu düşünelim” dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar ve Belediye Başkanı Serdar Kılıç Muhtarlarla bir araya geldi
Bölgesel

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar ve Belediye Başkanı Serdar Kılıç Muhtarlarla bir araya geldi

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar ve Belediye Başkanı Serdar Kılıç, köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile "Muhtarlar Toplantısı"nda muhtarlarla bir araya geldi.

Reha Muhtar, hastanede! Reha Muhtar'ın düştüğü iddia edildi, entübe edildi! Reha Muhtar kimdir?
Yaşam

Reha Muhtar, hastanede! Reha Muhtar'ın düştüğü iddia edildi, entübe edildi! Reha Muhtar kimdir?

Ünlü televizyoncu Reha Muhtar, Sarıyer'deki evinde merdivenlerden düşerek ağır yaralandı. Yoğun bakımda entübe edilen Muhtar'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Muhtar'dan kuzenine hayat veren yardım
Bölgesel

Muhtar'dan kuzenine hayat veren yardım

Samsun'da bir mahalle muhtarı kuzenine böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı.

Kaş ilçesinin sorunları Konuşuldu
Bölgesel

Kaş ilçesinin sorunları Konuşuldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Gömbe Mahallesi'nde düzenlenen Kaş Buluşması’nda ilçede yaşanan sorunları muhtarlarla birlikte değerlendirdiklerini ifade etti.