Antalya / Korkuteli

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Aronya Hasadına Katıldı

Birçok hastalığa karşı potansiyel güç olarak kabul edilen aronya meyvesi hasadının ardından Başkan Uysal, İspanya, Hollanda gibi ülkelerin kooperatifler ve üretici birliklerle çalışarak tarımda başarılı olduklarını dile getirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Aronya Hasadına Katıldı

UYSAL, “İHRACAT AJANSI ŞART”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, eşi S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanayi Kredi ve Kefaret Kooperatif Başkanı Hasan Can Caran, Küçükköy Mahalle Muhtarı Eyüp Çetmi, Ege Kadın Kooperatifi ve GASE Gıda ve Fidancılık’ın Küçükköy’deki bahçelerinde düzenlediği aronya hasadına katıldı.
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadın kooperatiflerinin Korkuteli Küçükköy’deki aronya hasadında, kooperatiflerin en büyük ihtiyacının soğuk hava ve paketleme tesisleri olduğunu belirterek “Bundan sonrasında da bir ihracat ajansı oluşturmak şart” diye konuştu.
Başkan Uysal, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ve eşi Korkuteli Esnaf ve Sanayi Kredi ve Kefaret Kooperatif Başkanı Hasan Can Caran ile Ege Kadın Kooperatifi ve GASE Gıda ve Fidancılık’ın Küçükköy’deki bahçelerinde düzenlediği aronya hasadına katıldı.
Birçok hastalığa karşı potansiyel güç olarak kabul edilen aronya meyvesi hasadının ardından Başkan Uysal, İspanya, Hollanda gibi ülkelerin kooperatifler ve üretici birliklerle çalışarak tarımda başarılı olduklarını dile getirdi. Türkiye tarımının da buna çok ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Uysal, kadın kooperatiflerinin ise başarılı bir üretim zinciri oluşturması gerektiğini dile getirdi.
Başkan Uysal, “Kadın kooperatiflerinin mevcut üretiminin seri, standart hale dönüşmesini teşvik etmek, ürün devamlılığı ve sürdürülebilirlik sağlamak, soğuk hava ve paketleme tesisleri ihtiyacını karşılamak gerekiyor. Bundan sonrasında da bir ihracat ajansı oluşturmak şart” diye konuştu.

ARONYA NEDİR?

Yaban mersiniyle sıklıkla karıştırılan aronya meyvesi şekersiz olma özelliğiyle diyabet hastalarının öncelikli tercihi olarak dikkat çekiyor. Taze, kurutulmuş ve meyve suyu formlarıyla tüketilebiliyor. Aronya meyvesi, antioksidan açısından zengin olmasıyla diyabeti kontrol etmesi, kalp sağlığını korumasıyla tercih ediliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Konya'da aronyalar toplanmaya başlandı
Bölgesel

Konya'da aronyalar toplanmaya başlandı

Konya'da, halk arasında 'süper meyve' olarak bilinen, ana vatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin hasadı başladı.

Erzincan’da 3 yıl önce dikilen aronyalar ilk hasadında
Bölgesel

Erzincan’da 3 yıl önce dikilen aronyalar ilk hasadında

Erzincan’da 3 yıl önce dikilen aronyalar büyüdü, hasat edilmeye başladı.

Gümüşhane'de  Aronya beklenenden erken meyve verdi
Bölgesel

Gümüşhane'de Aronya beklenenden erken meyve verdi

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde geçen yıllarda çiftçiler tarafından ekimi gerçekleştirilen ve şifa kaynağı olması nedeniyle ‘süper meyve' olarak adlandırılan Aronya beklenenden erken meyve verdi.

 Faydaları saymakla bitmeyen aronya Erzincan’da yetiştiriliyor ve Isparta’ya satılıyor.
Bölgesel

Faydaları saymakla bitmeyen aronya Erzincan’da yetiştiriliyor ve Isparta’ya satılıyor.

Son yıllarda dünya genelinde süper meyve olarak ün kazanan, faydaları saymakla bitmeyen aronya Erzincan’da yetiştiriliyor ve Isparta’ya satılıyor.

Elmalı’da bin 300 aronya fidanı çiftçilere ücretsiz dağıtıldı
Bölgesel

Elmalı’da bin 300 aronya fidanı çiftçilere ücretsiz dağıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik değeri yüksek olan alternatif üretim modellerini üreticiyle buluşturmaya devam ediyor.

Büyükşehir'den tam destek
Bölgesel

Büyükşehir'den tam destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ekonomik değeri yüksek olan alternatif üretim modellerini üreticiyle buluşturmaya devam ediyor. devamı haberimizde...