Muratpaşa Belediyesi de pakta katıldı! Gıdada yeni dönem başlıyor

Muratpaşa Belediyesi'nin katıldığı küresel pakt ve kentlerin sağlıklı gıda sistemlerine dair umut veren projeleri. Sıfır atık temelli marketlerle yeni bir dönem başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi de pakta katıldı! Gıdada yeni dönem başlıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kentlerin sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirilmesi ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmasındaki rolünü esas alan ve iyi örnekleri dünya ile paylaşan Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’nın (MUFPP) imzacısı oldu.

Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı, İtalya’nın Milano Belediyesince 2015’te başlatıldı. Türkiye’den Nilüfer, Mezitli, Efeler belediyelerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de taraf olduğu paktı imzalayan yerel yönetimler, 7 maddelik taahhütte bulunuyor ve 37 maddelik Kentsel Gıda Politikası çerçevesinde bunu yapacaklarını beyan ediyor. Son olarak Muratpaşa Belediyesi de pakta katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ekonomik yoksunluk ve iklim değişikliğinin sağlıklı gıda üretimini, tedarikini ve erişimini bir sorun alanı olarak kentlerinin gündemine taşıdığını söyledi. Gıda politikalarının özellikle Covid-19 pandemi sürecinde daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, belediye olarak bu dönemde farkındalık geliştirmek için bir dizi tarımsal üretim çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediyeye ait boş parselleri işleyerek, tohumu toprakla buluşturduklarını aktaran Başkan Uysal, 12 bin 700 kilogram mısır hasat ettiklerini, 20 bin kilogram buğday üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Uysal, 5 dönümde susam tarımı yaparken zencefil üretimine başladıklarını dile getirdi.

Başkan Uysal, ayrıca kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayan Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazasını Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda açtıklarını söyledi. Eylül 2022 yılında açılan mağazayla kooperatiflerinin 2 milyon liraya yakın gelir elde ettiğini belirten Başkan Uysal, “20 kooperatifle çıktığımız yolda üye sayımız 33’e ulaştı” dedi.

Belediyenin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek ulaştırdığını aktaran Başkan Uysal, Okul Menüsü projesiyle de ilk ve ortaokul çağındaki çocukların bir öğün yemeğini karşıladıklarını söyledi. Uysal, bu projeden bin 462 öğrencinin faydalandığını söyledi.

Yeni dönemde de gıda tedariki, sağlıklı gıdaya erişim gibi alanlarda çalışmaya devam edeceklerini aktaran Uysal, bu dönemde israfın önüne geçmek ve toplumsal dayanışmayı büyütmek için bir adım atarak ‘Dayanışma Marketleri’ kuracaklarını ifade etti. Üreticiler, marketler ve gıda tedarikçileriyle iş birliği yaparak sıfır atık temelli bir market oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

30 Yıl  Aradan Sonra   Halka Açıldı  İşte o yer
Yaşam

30 Yıl Aradan Sonra Halka Açıldı İşte o yer

Mahkeme ihaleyi iptal etti . Başkan Ümit Uysal "30 yıl aradan sonra ilk kez Bambus'ta kamu idaresi olarak bulunuyor olmaktan, yerel yönetim olarak bulunuyor olmaktan, burayı koordine ediyor olmaktan mutluyuz, hayırlı olsun.”

Yapay Zeka Desdemona Antalya İçin ne dedi ?
Yerel Yönetim

Yapay Zeka Desdemona Antalya İçin ne dedi ?

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, insansı robot Sophia’nın küçük kız kardeşi Desdemona’yla buluştu.

Kazak kültürü Antalya Kepez’de yaşatılıyor
Bölgesel

Kazak kültürü Antalya Kepez’de yaşatılıyor

Antalya Kepez Belediyesinin, ünlü Kazak ozanı ve atışma geleneğinin ustası Jambıl Jabayev’in ismini verdiği parka, Türk halklarının kadim geleneksel müzik aleti olan çift telli dombranın anıtı dikiliyor.

Antalya'da Yılın Düğünü Titanic Mardan Palace'da Gerçekleşti
Yaşam

Antalya'da Yılın Düğünü Titanic Mardan Palace'da Gerçekleşti

Antalya'nın sevilen ve tanınmış iş insanı Tarkan Göncü’nün oğlu, HMG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mert Göncü, Delal Gökalp ile dünya evine girdi. Nikahı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal kıydı

Gölhisar Belediye Başkanı Yeğeni  Trafik Kazasında Kaybetti
Bölgesel

Gölhisar Belediye Başkanı Yeğeni Trafik Kazasında Kaybetti

Gölhisar Belediye Başkanının Eşi Ve Yeğeninin Bulunduğu Araç Kaza Yaptı . Yeğeni Ömer Saati Özen hastanede hayatını kaybetti

Kepez’in sünnet kayıtları devam ediyor
Bölgesel

Kepez’in sünnet kayıtları devam ediyor

Kepez Belediyesi’nin son başvuru tarihini 30 Haziran olarak duyurduğu sünnet kayıt başvuruları Temmuz ayında da devam edecek.