Muş

Muş'ta ahşap materyallerle matematik eğitimine yenilik geliyor

Muş’ta eğitim öğretim gören öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle eğitime yeni bir soluk getirdi.

Muş'ta ahşap materyallerle matematik eğitimine yenilik geliyor

MUŞ (İHA) – Muş’ta eğitim öğretim gören öğretmen adayları, tasarladıkları ahşap materyallerle eğitime yeni bir soluk getirdi.
MAUN İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, materyal tasarımı dersi kapsamında tasarladıkları ahşap materyallerle eğitime yeni bir soluk getirdi. Öğrenciler, üniversitenin sağladığı imkanlarla çeşitli kesici ve şekillendirici araçlar kullanarak, matematiğin farklı alanlarının öğretimini kolaylaştıracak ve öğrencilere matematiği sevdirecek ahşap materyaller tasarladılar. Öğretmen adayları, bu materyallerle özellikle ortaokul öğrencilerinin matematiği daha anlamlı bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Materyal tasarımı dersi kapsamında ilk kez gerçekleştirilen bu çalışma, ahşap malzemelerle materyal geliştirme anlamında önemli bir yenilik sunuyor. Öğrenciler, materyal geliştirme sürecinde tasarım ve el becerilerini de önemli ölçüde geliştirdiklerini belirtiyorlar.
Matematik Fen Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Cumhur, bu tür projeleri eğitimde yenilikçi yaklaşımları desteklemek ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak için geliştirdiklerini belirterek, "Materyal tasarımı dersinde öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Üniversitemiz, öğrencilerimize bir ahşap atölyesi sağladı. Amacımız; dayanıklı, kullanışlı ve görsel olarak güzel materyaller tasarlamalarını sağlamaktı. Daha önce bu şekilde bir çalışma yapılmamıştı. Bu anlamda, üniversitemiz adına yapılan ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerimiz, farklı konularda ve kazanımlara hizmet edecek çeşitli materyaller tasarladılar. Bu güzel becerileri ve emekleri için onlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Materyallerle matematik öğretimini daha etkili hale getireceklerini söyleyen Doç. Dr. Cumhur, “Materyal kullanımı matematik öğretiminde bizim için çok önemli. Özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin matematiği öğrenebilmeleri için farklı materyallere ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda kullanacağımız materyallerin işlevselliği de bizler için önemli. Aynı zamanda, bu materyallerin kalıcı, kullanışlı ve uzun ömürlü olması da bizim için çok önemli. Bütün gereklilikleri düşünerek ahşap malzemeler kullanmayı amaçladık. İnanıyoruz ki tasarladığımız bu materyallerle öğrenciler, matematiğin çeşitli alanlarında tam sayılar, doğal sayılar ve geometri gibi zorlandıkları konuları daha kolay öğrenebilecekler. Bu materyallerle matematik öğretimini daha etkili hale getireceğiz" şeklinde konuştu.
Üçüncü sınıf öğrencisi Hasan Taymaz ise 14 haftalık bir süreç içerisinde önce teorik sonra tasarım aşamasına geçtiklerini belirterek, “Dersimizin adı materyal tasarımı. Bu derste, matematik anlaşılması zor ve kavram yanılgılarıyla dolu bir ders olduğu için öğrencilerin hem matematiği sevmelerini sağlamak hem de matematiği daha eğlenceli ve oyunlaştırılmış bir hale getirmeleri amacıyla materyaller ürettik. 14 haftalık bir süreç içerisinde önce teorik, sonra tasarım aşamasına geçtik. Böylelikle matematiği hem daha kolay sevdirip hem de daha eğlenceli hale getirebilmek adına bu çalışmayı yaptık. Yaptığımız çalışmaların hepsi, Milli Eğitim Bakanlığının bize verdiği kazanımlara hitap etmektedir. Her bir materyal, bir ya da iki kazanıma hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Üçüncü sınıf öğrencisi Nurseda Çiftçi de, “Materyal odasında eğlenerek keyifli vakit geçirerek ahşaptan çeşitli maketler yapmak için uğraştık. Bu materyaller, hem bu dönemdeki öğrenciler hem de gelecek dönemdeki öğrenciler için saklaması kolay ve pratik olması açısından çok tercih edilecek nitelikte. Öğrencilerimize sunulması için oldukça uygun materyaller tasarladık. Bu materyalleri yaparken eğlenerek öğrenmeyi hedefledik. Temel amaçlarımızdan biri zaten buydu. Genellikle öğrenciler matematik derslerini soyut kavramlar üzerinden görüyorlar. Bu materyaller sayesinde öğrenciler, somut olarak beş duyu organlarını kullanabilecekler. Ayrıca, materyallerimiz renkli ve dikkat çekici. Bu sayede öğrencilerin ilgisi derste yoğunlaşacak ve eğlenceli bir şekilde gülerek ve duygularını kullanarak matematiği öğrenebilecekler" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Deluxe Ahşap Park uygun fiyatlarla Bucak'ta hizmetinizde
Bölgesel

Deluxe Ahşap Park uygun fiyatlarla Bucak'ta hizmetinizde

Bucak ilçesinde hizmet veren Deluxe Ahşap Park, doğal ve dayanıklı malzemelerle üretilen ısı ve ses yalıtımlı ahşap evleriyle dikkat çekiyor. Hayalinizdeki ahşap eve kavuşmak için hemen arayın!

Bolu'da ahşap ev alev alev yandı
3. Sayfa

Bolu'da ahşap ev alev alev yandı

Bolu'nun Mengen ilçesinde alev alev yanan ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Hobisi hem maddi hem manevi desteği oldu
Bölgesel

Hobisi hem maddi hem manevi desteği oldu

Kurs için gittiği ahşap yakma sanatı hobisi oldu. hobisi sayesinde kendini geliştiren kayıkçı 'nın hobisi gelir kaynağı'da oldu

 Yasemin Akın; Çalışmamı Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum
Bölgesel

Yasemin Akın; Çalışmamı Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum

Konya’da çocukluk hayali olan Kudüs ziyaretinin savaş sebebiyle iptal olmasından etkilenen Yasemin Akın, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki ahşaba, 6 aylık sürede ahşap yakma sanatı ile Kubbetüs-Sahra'yı işledi.

Deluxe Ahşap Park'ta Nisan ayına özel kampanya
Bölgesel

Deluxe Ahşap Park'ta Nisan ayına özel kampanya

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Deluxe Ahşap Park, Nisan ayına özel kampanyasıyla sizleri bekliyor. İşte detaylar...

Geri Dönüşümle Sanat: Bolu'da Emekli Ahşap Ustasının Eşsiz Eserleri! -Haberler
Yaşam

Geri Dönüşümle Sanat: Bolu'da Emekli Ahşap Ustasının Eşsiz Eserleri! -Haberler

Bolu'da yaşayan ahşap oyma ve yakma sanatçısı Mustafa Çetinkaya, emekliliğin ardından geri dönüşüm malzemeleri ile çeşitli eserler yapıyor.