Muş

Muş'ta Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Fırsatı

Muş Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Derneği ile Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü işbirliğiyle engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için iki kursun açılışı gerçekleştirildi.

Muş'ta Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Fırsatı

MUŞ (İHA) - Muş Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Derneği ile Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü işbirliğiyle engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için iki kursun açılışı gerçekleştirildi.
Vadi Park’taki Muş Engelliler Derneğinde açılan "Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu" ve "Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu"nda 20 engelli eğitim görecek. Kursiyerler, eğitimler sayesinde hem yeni mesleki beceriler kazanacak hem de özgüvenlerini artırarak topluma daha aktif bir şekilde katılma fırsatı bulacaklar. Kursların sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikayla birlikte iş bulma süreçlerinde destek sağlanacak.
Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, dernek binasında 2 kursun açıldığını ifade ederek, "Her iki kursta 20 engelli eğitim görecek. Kurslar yaklaşık 6 ay sürecek. Kursa katılan kursiyerlerimiz yüzde 60'i istihdam garantili olacak. Kurs sonunda başarılı olanlar istihdamlarını gerçekleştireceğiz. Tüm bireylerimizi iş imkanları ve hayata dört elle sarılmaları konusunda eğitmemiz var. Kurs faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Engelli ailelerimizin bu kurs vasıtasıyla daha güçlü bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri ve özgüvenlerini çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Kurs açılışında emeği geçen başta dernek başkanımız ve diğer kursiyer aileler olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise desteklerinden dolayı Muş Valisi Avni Çakır'a teşekkür etti.
Törene, Vali Çakır'ın eşi Bahar Çakır, kurum amirleri ve engelliler katıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Mehmet Öztop'tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Ziyaret
Bölgesel

Başkan Mehmet Öztop'tan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne Ziyaret

Bucak Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği, yeni projeleri için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek üniversitenin desteğini aldı.

Azmin Zaferi Görme Engelli  Şerife Koyuncuoğlu Üniversitede
Yaşam

Azmin Zaferi Görme Engelli Şerife Koyuncuoğlu Üniversitede

Antalya Korkuteli Küçükköy doğumlu Şerife Koyuncuoğlu hedefi olan Türkçe Öğretmenliği için girdiği sınavları kazanarak Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okumaya hak kazandı.

Görme Engelliler Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar'da başladı
Spor

Görme Engelliler Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen Futsal 2. Lig müsabakaları Afyonkarahisar’da başladı. Detaylar haberimizde..

Engelli yaşlıların mutlu yaşamaları konulu çalıştay gerçekleştirildi
Bölgesel

Engelli yaşlıların mutlu yaşamaları konulu çalıştay gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Yaşlı ve Engelliler Eğitim, Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Türkiye’de Engelli Yaşlıların Mutlu Yaşamları için Uygulanabilecek Stratejik Bir Model Önerisi Bütünsel Analiz” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.
Yaşam

Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ercan Kubaş Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.

Engelliler Haftası'nda Jandarma Sevgiyi Yaydı
Yaşam

Engelliler Haftası'nda Jandarma Sevgiyi Yaydı

Aydın’da jandarma ekipleri Engelliler haftası dolayısıyla bakım merkezinde kalan özel bireyleri ziyaret etti.