Diyarbakır’da 8 yaşında öldürülen Narin Güran cinayetinde tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar, yargılanmak üzere adliyeye getirildi.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar’ın da bulunduğu 12’si tutuklanmıştı.
Tutuklu 4 sanık, "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yargılanmaları için Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesine getirildi.
Mahkemece hazırlanan tensip zaptında 4 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşmasına baba Arif Güran’ın "müşteki", aralarında tutuklu şüphelilerin de bulunduğu 21 kişinin ise "tanık" sıfatıyla katılması için "zorla getirme" kararı çıkarılmıştı.
Duruşma, saat 09.00’da başlayacak.
Diyarbakır’da Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan 2 ayrı iddianamede 6’sı tutuklu 15 şüpheli hakkında "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.
Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin hazırlanan iki ayrı iddianamede 6’sı tutuklu 15 şüpheli hakkında "suçluyu kayırma" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Tutuklu şüphelilerden Hediye Güran ve amca Salim Güran’ın işçisi 16 yaşındaki R.A’nın tahliyesine karar verildi.
Gülben Ergen bugün görülen Narin Güran davasında duruşma salonuna alındı. Avukatların duruşmaya alınmadığı davanın öncesinde sloganlar atıldı: "Gülben dışarı, avukatlar içeri!"
Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran’a ilişkin adli belgeler ile otopsi raporu değerlendirilerek hazırladığı raporu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında 4 çocuk hakkında bazı suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Detaylar haberimizde..
Diyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında 31 şüpheli hakkında bazı suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Yorumlar (0)