Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personellerine Acil Durum Eğitimi verilerek tatbikat yapıldı.
Nazilli Belediyesi tarafından Fen İşleri Müdürlüğü’nden 50 personele İş Güvenliği Uzmanı Yakup Türkan tarafından Acil Durumu Eğitimi verildi. Söz konusu eğitimlerin her yıl düzenli olarak yapılmasının hem yönetmelik gereğince hem de iş güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Türkan; “Acil durum ve yangın tatbikatı, kişinin acil durum esnasında nasıl davranması gerektiğini bilmesi açısından hayati öneme sahip bir uygulamadır. Acil durum anında panik yapmamak ve korunabilmek amacıyla tatbikat uygulaması yapmak, insan sağlığı ve güvenliği için gereklidir. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelikte tatbikat yapılması zorunluluğu gereğince Nazilli Belediyesi personellerine Acil Durum Eğitimi ve Yangın Tatbikatı uygulaması ile acil durumlara karşı uygulamalı eğitimimizi tamamladık. Bu süreçte bizlere gerekli desteği sağlayan Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan ve ilgili müdürlüklerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.
Verilen eğitimlerin önemine vurgu yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Özcan ise "Önceliğimiz insana yaraşır iş ve çalışma ortamları sağlamaktır. Sağlanılan bu ortamlarda da yaşanılabilecek olumsuz durumlar da çalışanların nasıl ve ne şekilde ilk müdahaleyi bilmesidir. Ben verdikleri çok önemli bilgiler ve eğitimler için yetkili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İş yerlerinde afet yönetiminin bilinçli olarak yapılması durumlarında çok hayat kurtaracağını yaşanılan tecrübeler göstermiştir" dedi.
Başkan Özcan sözlerinin devamında, "Biz insana değer vermeyi bilen ve sevgi medeniyeti kurmuş bir milletiz. Böyle bir medeniyette çok basit sebeplerden dolayı insan hayatı hiçe sayılmamalıdır. İş yerlerinin güvenliği çok önemlidir dolayısıyla işçilerin ki de. Sahada soğuk sıcak demeden çalışan işçi personelimiz bizler için, Nazilli halkı için çok kıymetli. Kendilerine verilen eğitimlerin çok faydalı olduğuna inanıyor tüm çalışma arkadaşlarıma katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Teorik eğitimlerin ardından şantiye bahçesinde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata katılan personeller İş Güvenliği Uzmanı eşliğinde yangın söndürme ekipmanları ile müdahalede bulundu.
Çavdır Belediyesi personeli, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1 haftalık eğitimle afetlere karşı bilinçlendiriliyor. Detaylar haberimizde!
Nilüfer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü’ne bağlı öğrenci ve öğretmenlere afet ve acil durum yönetimi konusunda eğitim verdi.
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına verilmeye başlanan afet ve acil durum eğitimleri devam ediyor.
Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi. Hayat kurtaran malzemeler hakkında bilgi alan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Deprem, her zaman gündemimizde ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı, Libya’da meydana gelen kasırga felaketi sonrası, arama-kurtarma ekiplerini afet bölgesine taşıyacak olan üç adet nakliye uçağından ilkinin hareket ettiğini açıkladı.
Zonguldak’ta AFAD Koordinasyon Merkezi 24 saat esasıyla faaliyete geçti Haber Detayı ..
Yorumlar (0)