Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremler öncesi 5 ila 6 milyona satışa sunulan daireler şimdilerde 1 milyona alıcı bulamıyor. Kentin en prestijli bölgesi olan Bostanbaşı’ndaki dairelerle kimse ilgilenmezken bölgedeki çok sayıda ağır hasarlı yüksek katlı binanın patlayıcı ile yıkımı sürüyor.
“BİR MİLYONA MÜŞTERİ BULUNAMIYOR”
Depremlerde Bostanbaşı Mahallesi’nin büyük bir yara aldığını kaydeden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Depremler sonrası kamuoyunda Bostanbaşı’nın tamamı yıkılmış gibi bir algı oluşturuldu. Bölgede hasarlı binalar var ama tamamının hasarlı gösterilmesi hoş değil. Boştanbaşı’nda depremler öncesi 5 -6 milyona satılan dairelere bir, 1,5 milyona müşteri bulunamıyor. Olumsuz algı insanları tedirgin duruma getirdi daire satışına bölge tamamen kapandı. Sağlam binalar bile satılmıyor. Biz emlakçılar olarak bölgedeki tüm binaların depreme dayanıksız olduğu düşüncesine katılmıyoruz ve bir çok binanın da sağlam olduğunu düşünüyoruz. Burada sağlam, az hasarlı konutların sahipleri kendi imkanlarıyla yeniden bir hasar tespiti yaparak insanlara sunmalı çünkü düşünün Aralık 2022’de 5 milyon kredi kullanılarak alınan bir konuta müşteri bulunamıyor. Vatandaşlarımızın yaptığı yatırımlara masraflara insan üzülüyor buna bir çözüm bulunması lazım” dedi.
“KONUT SATIŞLARI DURDU”
Depremler sonrası kent genelinde konut satışların durduğunu da aktaran Özgül, "Depremler sonrası konut bazında gayrimenkul satışları durdu. Arsa talepleri var, arsalar içinde talepler çoğalınca fiyatlar çok yükseldi. Alım gücü azalan insanlar gayrimenkule yatırım yapmamakta. Gayrimenkul sektörün canlanması lazım böyle gider ise bir çok firma iflas edecek duruma gelecektir. Burada şehrin idarecilerine büyük görev düşüyor” diye konuştu.
Afyon haberine göre, Piyasada adil rekabet ortamının sürdürülmesi ve fahiş fiyat ve stokçuluk gibi usulsüz uygulamaların önüne geçilmesi, diğer taraftan vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince Ramazan ayı öncesinde denetim yapıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamış olduğu konut kampanyası hakkında konuşan Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, "Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar ile fiyatların aşağıya doğru çekileceğini öngörüyoruz" dedi. Detaylar haberimizde..
Son dakika Afyon pide haberi... Afyonkarahisar'da Ramazan ayı öncesi pide fiyatlarına yapılan zam, valiliğin müdahalesiyle iptal edildi. İşte yeni fiyat tarifesi ve kararın detayları!
2025 Şubat ayı itibarıyla Aygaz, Bizimgaz ve İpragaz tüp fiyatları zamlandı! 2025 Şubat tüp fiyatları kaç para? Ev ve sanayi tüpleri ne kadar oldu? Güncel fiyat listesi burada.
TESK, berber fiyatlarını güncelledi. Burdur'da berber ücretlerine zam geldi. Burdur’da saç tıraşı ne kadar, kaç TL? Damat tıraşı ve özel hizmetler pazarlığa tabi olacak. Saç kesim, sakal tıraşı ve diğer hizmetlerin yeni fiyatlarını öğrenmek için tıklayın.
AJet, Ramazan ayına özel kampanyasıyla 41 noktaya uçuş biletlerini 699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Kampanya detayları ve bilet satış tarihleri için hemen tıklayın!
Yorumlar (0)