Bolu’nun incisi olarak tabir edilen Gölcük Tabiat Parkı’nda, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından “nesli yok olma tehdidine yakın” kategorisinde değerlendirilen su samuru görüntülendi.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından “nesli yok olma tehdidine yakın” olarak sınıflandırılan su samuru Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda görüldü. Gölcük’te yürüyüş yapan bir vatandaş su samurunun göl üzerinde yüzdüğünü fark etti. Cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaş, sık sık Gölcük’e geldiğini ancak ilk defa su samurunu gördüğünü belirtti.
Daha öncelerde Abant’ta görülen ve diğer adıyla “lutra” olarak ifade edilen canlının nereden geldiği bilinmiyor.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bölgede çok nadir görülen su samuru avını yerken görüntülendi.
Türkiye'de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları listesinde yer alan ve bilimsel adı 'lutra lutra' olan su samuru, Sinop kent merkezinde yüzerken görüntülendi.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği tarafından "nesli yok olma tehdidine yakın" olarak değerlendirilen su samuru, Bolu'nun Gölcük Tabiat Parkı'nda görüntülendi. Gölde yüzüp oynayan su samurunun görüntüleri vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.
Türkiye’de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları listesinde yer alan su samuru, Sinop kent merkezi limandaki kayıkların üzerinde görüntülendi.
Mustafakemalpaşa ilçesinin ortasından geçen çayda, Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından ’nesli yok olma tehdidi altında’ kategorisinde sınıflandırılan 3 su samuru görüntülendi.
Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı’nda bulunan derelerde nesli tükenmekte olan su samurları görüntülendi.
Yorumlar (0)