NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak’a 2 ödül birden

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde, 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü’ne layık görüldü

NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak’a  2 ödül birden

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde, 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Çakmak’a ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim insanlarını, akademisyenleri ve araştırmacıları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. İyi olanı, başarılı olanı, ülkemizin önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek, insanlığın ortak ilim hazinesine katkı yapanı takdir etmek görevimizdir. Başarılar desteklendikçe büyür, sahip çıkıldıkça gelişir, toplum karşısında kadri kıymeti bilindikçe serpilir. İlmi çalışmaları ve çığır açıcı eserleriyle bilim dünyasına önemli katkılar sunan ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz demeden çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri sahibi akademisyenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti. 100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Eczacılık Özel Ödülü’nü kazanan NEÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Ödül töreni sonrasında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Üniversitemiz, kuruluşundan itibaren kısa sürede yerel konumunu aşarak uluslararası hedefleri olan bir noktaya geldi. Bu önemli gelişimin arkasında değerli bilim insanlarımızın payı çok büyük ve üniversitemizin başarısına katkı sunan akademisyenlerimizden Doç. Dr. Sündüs Erbaş Çakmak, bilim dünyası için çok önemli olan bir programda iki ödülün sahibi oldu. Bu kıymetli ödüller üniversitemiz için birer gurur vesilesidir ve bu gururu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği Başkanlığına Dr. Faruk Özlü Seçildi
İş Dünyası

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği Başkanlığına Dr. Faruk Özlü Seçildi

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi.

Rektör Sözbir programın konuğu oldu
Bölgesel

Rektör Sözbir programın konuğu oldu

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu.

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çatı Katında Yangın Çıktı! Hastaların Tahliyesi Hızla Gerçekleştiriliyor
3. Sayfa

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Çatı Katında Yangın Çıktı! Hastaların Tahliyesi Hızla Gerçekleştiriliyor

Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çatı katında çıkan yangın kısa sürede büyürken, hastalar tahliye ediliyor.

14 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs cezaevinde
3. Sayfa

14 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs cezaevinde

Hatay’da aranan şahısları yakalamaya yönelik çalışmada, 14 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor
Bölgesel

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor

Kemer’de bulunan dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nda "Caretta Caretta İlk Yuva" etkinliği düzenlendi.

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi
İş Dünyası

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kent için KÖYDES projesi çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.