Niğde

NÖHÜ, Sudanlı Akademisyen ve Öğrencilere Kapılarını Açtı

Sudan'da 2023 yılından beri süren şiddetli çatışmalar ve toplumsal kriz nedeniyle Türkiye'ye gelen 18 akademisyen ve öğrenci, eğitimlerini ve bilimsel araştırma faaliyetlerini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde sürdürüyor. Detaylar haberimizde..

NÖHÜ, Sudanlı Akademisyen ve Öğrencilere Kapılarını Açtı

Sudan'da 2023 yılından beri süren şiddetli çatışmalar ve toplumsal kriz nedeniyle Türkiye'ye gelen 18 akademisyen ve öğrenci, eğitimlerini ve bilimsel araştırma faaliyetlerini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde sürdürüyor.
Dışişleri Bakanlığı Hartum Büyükelçiliği'nin değerlendirmeleri ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kararı doğrultusunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde eğitim ve araştırmalarına devam edecek olan Sudanlı akademisyen ve öğrenciler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin bilimsel kapasitesi ve yükseköğretim altyapısından faydalanıyor.

Farklı Alanlardan 14 Öğrenci ve 2 Akademisyen
Patoloji, mikrobiyoloji, biyokimya ve Arap Dili ve Edebiyatı alanlarındaki doktora öğrencileri, üniversitenin ilgili birimlerinde araştırmalarına devam ederken, endokrinoloji/moleküler biyoloji ve deri hastalıkları alanlarında uzman iki öğretim üyesi ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinde akademik çalışmalarını sürdürecek.
Son sınıfta olan altı lisans öğrencisi, mezuniyetlerine kalan son yarıyılı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde tamamlayacak. Hayvansal Üretim Teknolojileri Bölümü'nde eğitimlerine başlayan bu öğrenciler, haftanın bir gününde ise görecekleri stajla eğitimlerini uygulamayla destekleme olanağı bulabilecek.

"Bilime ve Eğitime Destek Vermekten Gurur Duyuyoruz"
Konuya ilişkin açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, "İlim ve bilim insanları ile mazlumlara destek olmanın düstur olduğu medeniyetimizden ilhamla Sudanlı akademisyen ve öğrencilere sadece kapılarımızı değil, gönlümüzü de açtık ve böylece kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz." diye konuştu.
NÖHÜ'nün bilimsel ve insani değerler çerçevesinde her zaman eğitime ve bilime katkı sunmayı hedeflediğini belirten Rektör Uslu, Sudan'daki savaş nedeniyle eğitim hayatları kesintiye uğrayan öğrencileri ve akademisyenleri üniversitemizde misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Onlara gerekli laboratuvar ve eğitim imkanlarını sunarak, bilimsel çalışmalarına kesintisiz devam etmelerini sağlayacağız. Bu sürecin sadece bireysel değil, ülkelerimiz arasındaki akademik iş birlikleri açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Yüksekova’da ilk nohut hasadı yapıldı
Bölgesel

Yüksekova’da ilk nohut hasadı yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Tarımsal Kalkınma ve Kadın Kooperatifi (DEMETER) bünyesinde bir araya gelen kadınlar, ilk nohut hasadını elleriyle gerçekleştirdi.

Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik nohutların hasat kontrollerine katıldı
Bölgesel

Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik nohutların hasat kontrollerine katıldı

Çavdarhisar Kaymakamı Abdullah Gedik, TAKE Projesi çerçevesinde dağıtılmış olan nohutların hasat kontrollerine katıldı.

Kırşehir'de mercimek ve nohutların hasat dönemi başladı
Bölgesel

Kırşehir'de mercimek ve nohutların hasat dönemi başladı

Kırşehir'de çiftçilerin nohut ve mercimek hasadı başladı.

Yeşil nohut tezgahlarda yerini aldı
Bölgesel

Yeşil nohut tezgahlarda yerini aldı

Yemeği ve çerezi büyük bir beğeni ile tüketilen nohudun yeşil hali de çarşı ve pazarların yanı sıra seyyar tezgahlarda yerini almaya başladı.

Adıyaman'da Nohut tarlaları Gelincikle Kırmızıya Boyandı
Bölgesel

Adıyaman'da Nohut tarlaları Gelincikle Kırmızıya Boyandı

Adıyaman’da nohut tarlalarında açan gelincik çiçekleri tarlaları adete kırmızı renge boyadı.

Kütahya'da Çiftçilere Nohut Antraknozu İlacı Desteği!
Bölgesel

Kütahya'da Çiftçilere Nohut Antraknozu İlacı Desteği!

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere Nohut Antraknozu hastalığına karşı yüzde 100 hibeli 103 adet ilaç dağıtıldığı bildirildi.