Şırnak Valiliği, hava sıcaklığının 2 ila 6 derece artması beklenmesi üzerine vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinin uyarısı üzerine valilikte yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre bölgede hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerine çıkması beklenmekte olduğu belirtildi.
Açıklamada, sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte olduğu ifadelerine yer verildi. İHA
Türkiye’nin birçok noktasında hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, Antalya’da yazdan kalma günler devam ediyor.
Eskişehir'de yüksek hava sıcaklığı nedeniyle bunalarak süs havuzunda serinlemeye çalışan çocukların tehlikeli serinleme yöntemi görenleri endişelendirirken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Havaların ısınmasıyla birlikte uzmanlar, sağlık kuruluşlarına böcek sokması şikayetiyle başvuran vakaların arttığını belirterek dikkatli davranmaları yönünde uyardı.
Elazığ’da havaların ısınmasıyla birlikte arazilerde çok sık bir şekilde görülmeye başlanan yılanlar, evlerin içine kadar girdi.
Ankara'nın sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin tercihi haline gelen Kral Havuzu, Kızılcahamam ilçesinde doğal bir oksijen kaynağı olarak öne çıkıyor.
Yağışsız bir Nisan Ayı geçiren Burdur ve Isparta çevresi için meteoroloji tarafından zirai don uyarısı yapıldı. Detaylar haberimizde...
Yorumlar (0)