Öğrencilere yeni af müjdesi! Heyecanlandıran açıklama geldi

Hükümet, 2023 deprem felaketi ve diğer mağduriyetler nedeniyle eğitim hakkı sona eren öğrenciler için yeni bir af düzenlemesi üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde...

Öğrencilere yeni af müjdesi! Heyecanlandıran açıklama geldi

Gelen haberlere göre, 2022 yılında çıkarılan öğrenci affı on binlerce lisansüstü, yüksek lisans ve doktora öğrencisine yeniden eğitim hakkı tanımıştı. Bu düzenleme, üniversite ile ilişiği kesilen birçok öğrenciye eğitimine devam etme fırsatı vermişti.

Deprem Felaketi ve Mağduriyetler

2023'te yaşanan deprem felaketi nedeniyle birçok öğrenci eğitimine devam edememiş ve mağdur olmuştu. Bu durum, hükümetin yeni bir öğrenci affı düzenlemesi için harekete geçmesine neden oldu. Öğrencilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hızla ilerliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, çeşitli sebeplerle eğitim hakkı sona eren öğrencilerin affı için çalışma başlattıklarını ve yaz aylarında bu düzenlemeyi yasalaştıracaklarını belirtmişti. Akbaşoğlu, "Bu düzenleme ile eğitim hakkı sona eren öğrencilerimize yeni bir fırsat sunacağız," dedi.

Meclis'e Sunulacak Düzenlemeler

Gelecek haftalarda Meclis'e sunulacak düzenlemeler arasında öğrenci affı çalışmasının da yer alacağı ve hükümet ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için hız verileceği öğrenildi. Bu af düzenlemesi, 2022'deki düzenleme ile benzerlik taşıyacak ve herhangi bir nedenle üniversite ile ilişiği kesilmiş lisansüstü, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yeni bir şans tanıyacak.

Yeni Bir Şans

Yeni af düzenlemesi ile birlikte, eğitimlerine ara vermek zorunda kalan veya çeşitli sebeplerle üniversitelerinden ilişiği kesilen öğrenciler, yeniden eğitim hayatına dönme fırsatı bulacak. Bu düzenlemenin, hem öğrencilerin hem de ailelerinin yüzünü güldüreceği ve eğitim alanında önemli bir adım olacağı bekleniyor.

kaynak: öğretmen meb

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 7
    SEVDİM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Akademisyenlere yol gösterici bilgiler verildi
Yaşam

Akademisyenlere yol gösterici bilgiler verildi

Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, akademisyenlere TÜBİTAK destek programları ve proje başvuru süreçleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Detaylar haberimizde..

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret
Bölgesel

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nden rektör Özlenen Özkan'a ziyaret

Melliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'ı ziyaret ederek ortak projeler üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Vali Öksüz başkanlığında Yüksek Öğrenim Yurtları değerlendirme toplantısı yapıldı
Bölgesel

Vali Öksüz başkanlığında Yüksek Öğrenim Yurtları değerlendirme toplantısı yapıldı

Burdur Valisi Sayın Dr. Türker Öksüz başkanlığında, 2024-2025 akademik takvimi uyarınca 16 Eylül 2024 tarihinde eğitime başlayacak olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine yerleşen öğrencilerin, yüksek öğrenim yurtlarına yerleşim süreçleriyle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

2024 -2025  Üniversiteler açılıyor: Ankara İstanbul İzmir'de ortalama  kiralık daire fiyatları ne oldu
Yaşam

2024 -2025 Üniversiteler açılıyor: Ankara İstanbul İzmir'de ortalama kiralık daire fiyatları ne oldu

3 büyükşehir olan Ankara, İzmir ve İstanbul'da konut kiralarının ne kadar olduğu merak edilirken Endeksa, üniversite kayıt dönemi öncesinde Türkiye’de en fazla öğrenci bulunan 3 ildeki kiralık konut değerlerini paylaştı.

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi
Yaşam

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

Akdeniz Çocuk Üniversitesi’nin Yaz Programı ile çocuklar dolu dolu bir yaz geçirdiler. Çocuklar okulda matematik, bilim ve sanat odaklı programlar ve çeşitli atölyelerle bilgiyi keyifle öğrendiler. Detaylar haberimizde..

AÜ’den Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi oldu
Bölgesel

AÜ’den Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi oldu

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, YKS sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen Ziraat Fakültesi oldu.