Aydın’ın Didim ilçesinde öğrencilerin okulda sağlıklı gıda tüketmeleri ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapmaları amacıyla okul kantinleri ve yemekhaneler denetlendi.
Her gün binlerce öğrenciye hizmet veren okul kantinlerinde Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetimler aralıksız sürüyor. Bu çerçevede Didim’de de okul kantinleri denetlendi. Muhtemel gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve öğrencilerin hijyenik ortamlarda alışveriş yapması amacıyla kontroller gerçekleştirilirken, ekipler gıda ürünlerini tek tek inceledi. Ürünlerin “okul gıdası” standartlarına uygun olup olmadığı da bakılırken ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket kontrolleri yapıldı. Hijyen, çalışma ortamı gibi konularda denetimler de gerçekleştirilirken kantin işletmecilerine öğrenci sağlığını tehdit eden ürünlerin satışına müsaade edilmediği hatırlatıldı. Yönetmeliğe aykırı hareket eden kantincilere ise cezai işlem uyguladı. Öğrencilerin okulda sağlıklı gıda tüketmeleri ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapmaları adına kantin denetimlerinin yeni eğitim öğretim döneminde de aralıksız devam edeceği öğrenildi.
Denetimler ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Yapılan denetimlerle birlikte ilçemizdeki okullarda faaliyet gösteren kantin ve yemekhanelerin denetimi tamamlanmıştır. Ögrenci ve öğretmenlerimizin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte denetimlerimiz devam edecektir" ifadeleri yer aldı.
Burdur Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2024-2025 Eğitim ve Öğrenim yılının başlamasıyla birlikte Okul Kantinlerini denetledi.
Kars’ta okul kantinler denetlendi. Ekipler, kantinlerde satışı yapılan ürünleri tek tek kontrol etti.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okul kantin ve yemekhane denetimleri ara vermeden devam ediyor.
Eskişehir’de polis ve jandarma ekiplerince yapılan 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildiği denetimlerde 9 bin163 araca işlem yapıldı.
Isparta’da dört gün süren polis denetimlerinde 27 bin 763 kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı.
Antalya'da motosiklet hırsızlıklarını önlemek ve suç oranlarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 135 kişi sorgulanırken, 5 çalıntı motosiklete el konuldu.
Yorumlar (0)