Burdur

Okul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) yürütülen projede, artırılmış gerçeklik ile desteklenen STEAM eğitimi alan okul öncesi çocukların bilimsel süreç becerilerinin daha yüksek olduğu gözlemlendi.

Okul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekber Tomul ve Doktora Öğrencisi Özlem Okatan, MAKÜ Bilimsel Araştırmaları Projeleri (BAP) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’ndan (TÜBİTAK) aldıkları destekle okul öncesi çocuklar için “Artırılmış Gerçeklik ile Zenginleştirilmiş STEAM Eğitim Etkinliklerinin Okul Öncesi Dönemde Bilimsel Süreç Becerilerine Etkisi: Karma Yöntem” başlıklı projeyi hayata geçirdiler.

Anaokulu 5 yaş grubu öğrencilerini kapsayan projede okul öncesi dönemde teknolojik gereçleri kullanan çocukların erken yaşta bilimsel beceri ve süreç becerilerine ilişkin kazanımlar gözlemlendi.

Gölhisar ilçesindeki anaokullarında gerçekleştirilen proje, 5 yaş sınıflarındaki öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini STEAM eğitimi üzerinden değerlendirmeyi amaçlıyor. Kontrol grubu, normal STEAM eğitimi grubu ve artırılmış gerçeklikle desteklenmiş STEAM eğitimi grubu olmak üzere üç farklı grupta uygulanan proje, bu gruplar arasında yapılan karşılaştırmalar ile artırılmış gerçeklikle desteklenmiş STEAM eğitimi verilen grubun bilimsel süreç becerilerinin daha etkili olup olmadığını analiz edecek.

Projenin sorumlusu Prof. Dr. Ekber Tomul, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, değişen dünyada vatandaşları çağa uygun niteliklerle donatmanın önemine vurgu yaptı. 21. yüzyıl becerilerini geliştirmenin güncel eğitim yaklaşımlarından birinin de STEAM eğitimi olduğunu ifade eden Tomul, projenin kökeninin "Artırılmış Gerçeklik ile Zenginleştirilmiş STEAM Eğitim Etkinliklerinin Okul Öncesi Dönemde Bilimsel Süreç Becerilerine Etkisi: Karma Yöntem" adlı doktora tezinden geldiğini belirtti.


Tomul, projenin odak noktasının erken yaşta çocuklara bilimsel süreç becerileri kazandırmak olduğunu söyleyerek, teknolojinin bu süreçteki etkisini değerlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında Gölhisar'daki okul öncesi dönem çocukları üzerinde yapılan uygulamaların sonuçları henüz analiz aşamasında olup, beklentilerinin artırılmış gerçeklikle desteklenmiş STEAM eğitimi verilen grubun bilimsel süreç becerilerinin daha yüksek olacağı yönünde olduğunu ifade etti.

Analiz çalışmaları devam eden projede, deprem bölgesinde yaşayan MAKÜ öğrencileri arasından seçilen bir lisans, bir yüksek lisans, bir doktora ve bir doktorasını tamamlamış bursiyer öğrenciler de görev almaktadır.

Okul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyorOkul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mersin'de okul öncesi çocuklara İngilizce eğitimi verilecek
Yaşam

Mersin'de okul öncesi çocuklara İngilizce eğitimi verilecek

Mersin’de okul öncesi dönem çocuklarına yabancı dil eğitimi sunmak için 6 ülkedeki 7 kurumun iş birliği ile devamı haberimizde...

Miniklerden özel mi özel kareografi
Etkinlik

Miniklerden özel mi özel kareografi

ANTALYA (İHA) – Antalya’da okul öncesi 6 yaş grubu 530 öğrenci bir araya gelerek Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel ‘100’ yazılı koreografi oluşturdu. Öğrencilerin ortaya çıkardığı koreografi havadan da görüntülendi.

Iğdır’da okul öncesi eğitim şenliği düzenlendi | Iğdır haber
Etkinlik

Iğdır’da okul öncesi eğitim şenliği düzenlendi | Iğdır haber

Iğdır’da okul öncesi eğitimin önemi konusunda farkındalık oluşturmak için Okul Öncesi Eğitim Şenliği, bu yıl da düzenlendi.

Okullar açılmadan önce çocukların bağışıklık sistemine dikkat
Yaşam

Okullar açılmadan önce çocukların bağışıklık sistemine dikkat

Okullar açılmadan önce çocukların bağışıklık sistemi güçlü olmalı

Burdur'da okul öncesi eğitimde yüzde 99'luk okullaşma oranı
Bölgesel

Burdur'da okul öncesi eğitimde yüzde 99'luk okullaşma oranı

Milli Eğitim Bakanlığınca son bir yılda başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında Burdur'da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 99' a ulaştı.

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ”
Bölgesel

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ”

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ” AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Burdur’umuz TÜİK verilerine göre, 5 yaş okullaşma oranında ve Okul Öncesi Eğitiminde Türkiye 2’incisi olmuştur. Bu yıl titizlikle yapılacak saha çalışmalarıyla önümüzdeki …