Kastamonu / Küre

Öleceğini hissetmiş gibi kendi mezarını elleriyle kazdı ve hayatını kaybetti

Küre ilçesinde ölmeden önce kendi mezarını kazan ve kefenini hazırlatan Süleyman Yiğit, 84 yaşında hayatını kaybetti

Öleceğini hissetmiş gibi kendi mezarını elleriyle kazdı ve hayatını kaybetti

Küre ilçesinde ölmeden önce kendi mezarını kazan ve kefenini hazırlatan Süleyman Yiğit, 84 yaşında hayatını kaybetti. Yiğit, kendi elleriyle kazdığı mezara Cumartesi günü defnedilecek.
Kastamonu’nun Küre ilçesinde ikamet eden Süleyman Yiğit, 2015 yılında aile yakınları zorluk çekmesin diye kendi mezarını kazdı ve kefenini de hazırladı. Yiğit’in bu hareketi yerel ve ulusal haberlerde geniş yankı buldu.

84 yaşındaki Süleyman Yiğit, kendi mezarını kazdıktan 7 yıl sonra tedavi gördüğü Çankırı’da hayatını kaybetti. Yiğit’in cenazesi 29 Temmuz Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Küre’de aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Süleyman Yiğit, gazetecilere verdiği son röportajda, Küre’de aile kabristanlığındaki kendi mezarını 5 günde kazabildiğini belirterek, “Ben öldükten sonra çocuklarım üzülecek ve ağlayacak. O sırada bir de benim mezarımla uğraşmasınlar. Ayrıca köylerde parayla mezar kazıyorlar. Birde benim mezarım için çocuklarım para vermesinler. Bu yüzden ben de kendi mezarımı kazdım ve kefenimi de hazırladım. Ne zaman öleceğim belli değil, ancak ölmeden önce hem ölümü hatırlama hem de insanlara ölümü hatırlatmak amacıyla hayattayken mezarımı hazırladım. Bu vesileyle bizler de ölmeden mezara girmiş olduk. Bu sayede de halen hayattayken, varsa yanlışlarımızı düzeltmeli ve kendimizi ahirete hazırlamalıyız. Zaten dinimiz bunları uygun görüyor. Eski ve tarihi mezarlara bakıldığında, ölümü hatırlatmak maksadıyla özellikle cami önlerinde mezarların olduğunu görürüz. Mühim olan kabrini hazırlamak değildir. Mühim olan kabre hazırlanmaktır. Asıl olan odur. Kalbini ve kendini, amellerini kabre hazırlamak, kabri hazırlamaktan önce gelir. Ama hem kalbini, hem kabrini hem de kabre hazırlanmayı dört başı mamur götürebilmek çok özeldir ve önemli olan da budur” ifadelerini kullanmıştı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Üniversite öğrencisi genç kız kazada hayatını kaybetti
3. Sayfa

Üniversite öğrencisi genç kız kazada hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen kazada motosiklette yolcu konumunda bulunan Melike Okçu (20) hayatını kaybetti.

Antalya'da üzen ölüm Evinin bahçesinde hareketsiz yatarken bulundu
3. Sayfa

Antalya'da üzen ölüm Evinin bahçesinde hareketsiz yatarken bulundu

Antalya’nın Alanya ilçesinde kendi evinin bahçesinde hareketsiz yatan şahıs, astım rahatsızlığından dolayı olay yerinde hayatını kaybetti.

Ankara Polatlı 'da feci olay Damadının boğazını kesti
Bölgesel

Ankara Polatlı 'da feci olay Damadının boğazını kesti

Damadını kalbinden bıçaklayıp, boğazını keserek öldürdü.

Antalya’da polis memuru kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
3. Sayfa

Antalya’da polis memuru kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Gazze'de 6 bebek soğuk nedeniyle hayatını kaybetti
Dünya

Gazze'de 6 bebek soğuk nedeniyle hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'nde barınma ve ısınma sıkıntısı sonucu şiddetli soğuk nedeniyle en az 6 bebek yaşamını yitirdi.

Antalya drag pistinde kaza Bucaklı genç hayatını kaybetti
3. Sayfa

Antalya drag pistinde kaza Bucaklı genç hayatını kaybetti

Antalya'da drag pistinde motosikletleri ile yarışan iki arkadaş, pist ortasındaki beton bariyerlere çarptı.