Ressam Ömer Ünsal, tuval ve deri üzerine yağlı boya ve karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “At, Primitif ve Deprem” temalı resim sergisini, 15 Mart 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerini yaşadığını belirten Ömer Ünsal, sergide doğadaki değişim ve dönüşümü yansıtan eserlerine yer vereceğini söyledi. Kafkas asıllı olduğunu anlatan Ünsal, “Rus savaşlarında Kafkas ırkı atlar vardı. Birçok at ırkı yok oldu sadece Şağdi cinsi ırk kaldı. Bu atın anısına eserlerimde atları çalıştım. Atlar savaşta, barışta insanla birlikte yol almıştır. Bu nedenle kültürel yolculuk gibi düşündüm ve eserlerimde atlara da önem verdim” dedi.
Daha önce atlar ve pirimitif (Desenler- motifler) konularını eserlerine yansıttığına vurgu yapan Ünsal, “Şimdi bizleri derinden yaralayan depremlerin yaşattıklarını tuvalime yansıttım. Gaziantepli sanatseverleri sergi açılışına davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Ömer Ünsal’ın 20 eserinin yer alacağı “At, Primitif ve Deprem” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 15 Mart 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.
Ömer Ünsal, Kahramanmaraş Göksun’da 1976 yılında doğdu. 19 Mayıs üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümünde Kuzey Kafkas Halk Dansları derslerine yarı zamanlı öğretmen olarak girdi. Avrupa Birliği Projesi kapsamında 2004-2005 yılında Akdeniz Bölgesi Kafkas Halk Dansları ekibinin müziklerini Garmonla (Garmon: Kafkaslara özgü bir akordeon türü) icra etti. Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesinde görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmaktadır. Gaziantep, Kahramanmaraş ve Amasya’da 6 kişisel sergi açan Ünsal, Adana, Kahramanmaraş, Halep, Gaziantep, Amasya ve Samsun’da 7 karma sergiye katıldı.
Yarışmalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri alan Ünsal’ın eserleri, üç yarışmada sergilenmeye değer görüldü.
Uzayda yaşamak, temel ihtiyaçları karşılamayı zorlaştırır. Astronotlar için tuvalet çözümleri tarihsel bir serüveni ifade eder. NASA ve SpaceX'in geliştirdiği yeni nesil astronot giysileri, uzaydaki yaşamı daha konforlu hale getiriyor. Detaylar burada!
Burdur'un Bucak ilçesinde geçtiğimiz günlerde iki genç arasında tuvalette çıkan kavgada, sandalyeler tahrip edildi.
Burdur Cumhuriyet Meydanı altındaki tuvalette, Şafak Atmacı isimli bir kişi, tuvalete gelenler için müzik dinletisi sunuyor.
Deprem gibi travmatik olayların çocukların güven duygusunu sarsacağını belirten uzman, çocuklarda ve ergenlerde yaş grubuna göre çeşitli davranışların görülebileceği uyarısında bulundu.
Yıllardır muhtemelen hiç düşünmeden tuvalet kağıdı kullanıyorsunuz, ancak doktorlar artık onu bırakmanın zamanının geldiğini söylüyor.
Ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi, dünya çapında lisansı bulunan bir proje olup global ölçekte büyük ilgi görüyor. Ancak, bu eşsiz sergi ilk defa Türkiye'de, Kültür Yolu Festivali kapsamında sergileniyor.
Yorumlar (0)