Antalya’nın Serik ilçesinde,7 gün önce gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Okay Kurnaz’ın ardından, hastanede tedavi gören ablası Ayşe Kurnaz’dan (18) da acı haber geldi. Beyin ölümü gerçekleşen Ayşe Kurnaz’ın annesi kızının organlarını bağışlarken, olaydan 44 gün önce de eşi Faik Kurnaz’ı beyin kanaması nedeniyle kaybettiği ortaya çıktı. 2 çocuğu ve eşini kaybeden Emine Kurnaz’ın 50 gün içinde 3 kayıp vererek tüm ailesini kaybettiği ve büyük bir acı yaşadığı ortaya çıktı.
Acılı Anne Emine KURNAZ ” Kısa sürede eşimi ve çocuklarımı kaybettim acım büyük ,kızımın organlarını bağışlayarak en azından onun organları ile hayat bulan insanların mutluluğunu görmek acımı bir nebze azaltacak ” dedi.
Ayşe Kurnaz’ın bağışlanan kalbi, karaciğeri, akciğerleri, böbrekleri ve korneaları organ nakli için bekleyen hastalara yaşam umudu olacak. ANTALYA SOKAK HABER
2022 yılında yapılan çalışmalar ile nüfusa oranla, organ bağışında Sağlık Bakanlığı verilerine göre; Burdur ili, bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya ulaşmıştır.
AÜ’de 317 nakilden 163’ü canlı vericiden 21’i ise kadavradan oldu
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası HER YIL YAKLAŞIK 500 ÇOCUK KARACIĞER NAKLI BEKLIYOR SADECE ÜÇTE BIRINE YENI BIR KARACIĞER BULUNABILIYOR HAYATA TUTUNMAK İÇİN TEK UMUTLARI KARACİĞER BAĞIŞI
Bucak ilçesinde Bucak Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede esnaflar ziyaret edildi. Özellikle ilçede bulunan kafeterya,restorant gibi esnaflara giden Bucak Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulundukları mekanlarda organ bağışının …
72 yaşındaki Ülfet Hanım 3 Kişiye Can Verdi ‘Organınızı Bağışlar Mısınız’ Sorusuna Eşten Anlamlı Yanıt Koma halindeyken getirildiği özel bir hastanede tüm çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşen İzmirli Ülfet Akgün (72) organlarıyla üç kişiye hayat verdi.
Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada refüje çarpan motor sürücüsü yaralandı.