Ordu

Ordu’da Robotik diz protez ameliyatı uygulanmaya başlandı

Robotik diz protezi ameliyatları hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Koray Ay, “Robotik diz protezi ameliyatında hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler.

Ordu’da Robotik diz protez ameliyatı uygulanmaya başlandı

Robotik diz protezi ameliyatları hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Koray Ay, “Robotik diz protezi ameliyatında hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler. Bilgisayarın kontrol ettiği robotla diz eklem yüzeyleri hazırlanır. Ameliyatta hastanın kendi vücuduna uygun bir protez takılır. Böylece hastaya daha konforlu bir hayat ve daha fazla hareketlilik sağlanmış olunur” dedi.
Medical Park Ordu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Koray Ay, dünyadaki protez ameliyatlarındaki son teknoloji olan robotik diz protezi cerrahisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Robotik diz protez ameliyatlarının artık Medical Park Ordu Hastanesi’nde uygulanabildiğini belirten Opr. Dr. Ay, “Robotik diz protezi ameliyatı bu alandaki son teknolojik çözümlerden biridir. Hastaların dizlerine en uygun olan protezi bilgisayar belirler. Bilgisayarın kontrol ettiği robotla diz eklem yüzeyleri hazırlanır. Ameliyatta hastanın kendi vücuduna uygun bir protez takıldığından, hasta ameliyat sonrası daha konforlu bir hayata sahip olarak daha fazla hareket etme imkanına kavuşur. Oldukça avantaj sağlayan bu yöntem, hasta için en iyi tedavi seçeneğidir” diye konuştu.

 

“Hata payı ortadan kaldırılıyor”


Dünyadaki teknolojik ilerlemenin sonucu olarak artık ortopedik ameliyatlarda da robot kullanılmaya başlandığını dile getiren Opr. Dr. Ay, “Protez ameliyatlarında robotun kullanılmasıyla ameliyatta hata payı ortadan kaldırılmaktadır. Robotik diz protez ameliyatı, yapılan dizde ameliyat sonrası doğal dizin hareket yeteneğine sahip olmaktır. Dünyadaki son teknoloji olan robotik diz cerrahisi ile hastanemizde hastalarımıza hizmet vermeye başladık” ifadelerine yer verdi.

 

Operasyon öncesi hastaları nasıl değerlendirdiklerini anlatan Opr. Dr. Ay, şunları söyledi:


“Öncelikle hastanın dizine uygun protezin (unikondiler veya total) belirlenmesi için hasta değerlendirilir. Ameliyat planlandıktan sonra ameliyat öncesi tahlil ve tetkikleri yapılır. Ameliyat anında büyük olmayan kesi yapılarak eklem ortaya konur. Eklem yüzeylerinin haritası çıkartılarak bilgisayara dizin yapısı tanıtılır. Bilgisayar programı dize uygun olan protez parçalarını belirler ve nasıl yerleştireceğine karar verir. Bilgisayara bağlı robot diz yüzeylerini keserek hazırlar. Deneme protezleri takılarak bilgisayar tarafından normal diz yapısına uygun mu doğal mı hareket elde edildiği kontrol edilir. Çift kontrol yapılarak hata payı ortadan kaldırılır. Kalıcı protez parçaları kemik yüzeylere takılır ve ameliyat bölgesi kapatılır.”

 

Rutin hayata kısa sürede dönüş sağlar


Opr. Dr. Osman Koray Ay, robotik diz cerrahisinin en büyük avantajının hastanın dizindeki doğal hareketi taklit eden protezlerin yerleştirilmesinin sağlanması olduğuna değinerek, “Eklem hareket açıklığı fazlalığı, hastanın ameliyatla ilgili tedirginliklerinin az olması ameliyat sonrası rehabilitasyonu çok hızlandırır. Böylelikle ameliyat sonrası hastanın yeni yaşamına adaptasyonu kısalır. Ayrıca ameliyat sırasında hatasız yerleştirilen protez parçaları tedavinin daha uzun ömürlü olmasına ve komplikasyon oranlarının az olmasına yol açmaktadır” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

70 Yıldır süren bayram neşesi Gündoğdu Köyü'nde şeker toplama coşkusu
Bölgesel

70 Yıldır süren bayram neşesi Gündoğdu Köyü'nde şeker toplama coşkusu

Bucak’ın güzide köylerinden Gündoğdu, 70 yılı aşkın süredir devam eden geleneksel “Şeker Toplama” etkinliğiyle her bayram renkli görüntülere sahne oluyor.

Rektör Dalgar, kampüste görevli personelin bayramını kutladı
Bölgesel

Rektör Dalgar, kampüste görevli personelin bayramını kutladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bayram dolayısıyla İstiklal yerleşkesinde görevi başında olan güvenlik personeli, Lavanta Tepesi Otel personeli ve çiftlik görevlileriyle bir araya geldi.

Bucak'ta bayramlaşma programı! Birlik ve beraberlik mesajı
Bölgesel

Bucak'ta bayramlaşma programı! Birlik ve beraberlik mesajı

Burdur'un Bucak ilçesinde protokol üyelerinin de katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

29 Mart Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

29 Mart Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 29 Mart 2025 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Antalya'da 10 gündür haber alınamayan adaman acı haber
3. Sayfa

Antalya'da 10 gündür haber alınamayan adaman acı haber

Antalya'da aynı evde şubat ayında annesini, 16 Mart'ta babasını kaybeden 51 yaşındaki Bahadır Yılmaz, aynı dairede ölü olarak bulundu.

Uludağ'da Kervansaray Otel yangınında Şampiyon Kayakçı Berkin Usta ve babası Yahya Usta hayatını kaybetti
3. Sayfa

Uludağ'da Kervansaray Otel yangınında Şampiyon Kayakçı Berkin Usta ve babası Yahya Usta hayatını kaybetti

Uludağ'da alevlere teslim olan Kervansaray Otel'de hayatını kaybeden kişinin 24. Pekin Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Milli Kayakçı Berkin Usta veTürkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı olan babası Yahya Usta olduğu öğrenildi.