Ordu / Ünye

Ordu’daki yol çalışmasında patlatılan dinamit Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolunu 8 saat trafiğe kapattı Çevre Sakinleri Tepki Gösterdi

Ordu’da 3 ilçeyle beraber Karadeniz-Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan, çalışmaların devam ettiği Ünye-Akkuş-Niksar yolunda kontrollü dinamit patlatılması sonucu yol yaklaşık 8 saat ulaşıma kapandı. Patlatma sonu çevreye dağılan taşlardan dolayı bahçeler has gördü Çevre Sakinleri Tepki Gösterdi

Ordu’daki yol çalışmasında patlatılan dinamit Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolunu 8 saat trafiğe kapattı Çevre Sakinleri Tepki Gösterdi

Ordu’da 3 ilçeyle beraber Karadeniz-Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan, çalışmaların devam ettiği Ünye-Akkuş-Niksar yolunda kontrollü dinamit patlatılması sonucu yol yaklaşık 8 saat ulaşıma kapandı. Dinamit patlatılma anı saniye saniye kameraya yansıdı.
Ünye’nin Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan Ünye-Akkuş-Niksar yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. İlçenin Yenikent Mahallesi Karaarmut Mevkisinde çalışmaların devam ettiği yolda kontrollü ve izinli olarak dinamitle patlatma yapıldı. Patlatma sonrası yol ulaşıma kapanırken, sıçrayan kaya ve toprak parçaları bölgede bulunan fındık bahçeleri ve arazilere zarar verdi.

“3 tonluk fındık bahçem yok oldu”
Yaşanan patlama nedeniyle tonlarca fındığının zarar gördüğünü söyleyen mahalle sakinlerinden Cevat Ekiz, “Karayollarının yolu yapılırken buranın şantiye şefi patlama yaptı. Patlama sanki katliama dönüştü. Bu şekilde patlama hiçbir yerde olmaz. 3 tonluk fındık bahçem tamamen mahvoldu. Ben bu bahçemi ve taşlarımı nasıl temizleyeceğim? Söyleselerdi burada dinamit patlatacaklarını biz de erkenden fındığı toplardık. 3 tona yakın fındığım ziyan oldu. Bahçe sahibi olduğum halde bizim de patlatılacak diye haberimiz yoktu. Patlama olacağı sırada ben aşağıda fındık topluyordum. Yaklaşık yarım saat sonra da burada patlama oldu. Şefin bize söylediği burada 2,5 ton dinamit patlatmışlar. Bize hiçbir bilgilendirme yapmadılar. Ya bahçelerde insan olsaydı? Patlama nedeniyle en aşağı yolda bulunan mezarlığa kadar kaya parçaları gelmiş” dedi.

Yaşanan patlama nedeniyle bölgedeki vatandaşlar ise tedirgin olurken, kapanan yolun yeniden ulaşıma açılması için ekipler bölgede iş makinelerinin yardımıyla hızlı bir şekilde çalışma başlattı. Yaklaşık 8 saat süren çalışmaların ardından yol yeniden çift şeritli olarak ulaşıma açıldı.
Öte yandan patlamanın gerekli güvenlik önlemleri alınarak ve tüm resmi kurumlardan gerekli izinler alınarak, planlı yapıldığı belirtildi. Bölgenin coğrafi şartları, alt tarafının uçurum, üst kısmının ise dağ olması sebebiyle bu şekilde patlatma yapıldığı, olumsuz bir durum olmadığı bilgisine ulaşıldı.
Patlamanın yaşandığı anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Zonguldak'ta Yapılan Operasyonda 579 Kilogram Dinamit Ele Geçirildi
3. Sayfa

Zonguldak'ta Yapılan Operasyonda 579 Kilogram Dinamit Ele Geçirildi

Zonguldak'ta jandarma ekiplerince yapılan operasyonda 579 kilogram dinamit ele geçirildi.

Ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor
Yaşam

Ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar raporu verilen site dinamit ile yıkıldı.

Ordu’da kayan otomobil önündeki otomobile çarptı: 6 yaralı
3. Sayfa

Ordu’da kayan otomobil önündeki otomobile çarptı: 6 yaralı

Son dakika Ordu haberine göre, Ordu’nun Ünye ilçesinde kar yağışının etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak kayan otomobilin önündeki bir başka otomobile çarpması sonucu 6 kişi yaralandı.

Başkan Güler: "Altınordu 2. Sanayi Sitesini büyütüyoruz"
Yerel Yönetim

Başkan Güler: "Altınordu 2. Sanayi Sitesini büyütüyoruz"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu 2. Sanayi Sitesi'ni büyütmek için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Ordu'da yoğun kar yağışı Eğitim o ilçelerde sekteye uğradı
Bölgesel

Ordu'da yoğun kar yağışı Eğitim o ilçelerde sekteye uğradı

Ordu’nun Akkuş, Kumru ve Ünye ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı okullarda 10 Şubat 2025’te eğitime ara verildi. Detaylar için tıklayın.

Ordu'da trafik kazası! Patpat kazasında 1 ölü, 1 yaralı
Bölgesel

Ordu'da trafik kazası! Patpat kazasında 1 ölü, 1 yaralı

Ordu'nun Aybastı ilçesinde patpat diye tabir edilen tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.