Osmaniye

Osmaniye, 7 Ocak Zafer Koşusu ile Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ‘7 Ocak Zafer Koşusu’ yapıldı.

Osmaniye, 7 Ocak Zafer Koşusu ile Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı

OSMANİYE (İHA) - Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ‘7 Ocak Zafer Koşusu’ yapıldı. Yarışmacılar, dereceye girebilmek için 3 bin metrelik kulvarda ter döktü. Osmaniye Belediyesi tarafından organize edilen ve Osmaniye Atletizm İl Temsilciliği’nin katkılarıyla düzenlenen kurtuluş koşusu, Kazım Karabekir Caddesi Yeşil Camii civarından Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş’un başlama düdüğü ile start aldı. 12 kategoride 300 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 7 Ocak Zafer Koşusunda yarışmacılar kendi kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Osmaniye Belediyesi Hizmet Binası önünde kurulan bitiş çizgisini dereceyle geçmek isteyen sporcular yaklaşık 3 bin metrelik kulvarda ter döktü. Yarışmayı tamamlayanlara, bitiş noktasında ikramlarda bulunuldu.
7 Ocak Zafer Koşusunda dereceye giren sporcular için Belediye Nikah salonunda ödül töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşun 102. Yıldönümünü münasebetiyle düzenlenen kurtuluş koşusuna katılan tüm yarışmacıları tebrik etti.
Kurtuluş kutlamalarının sembolikte olsa bir milletin varoluşunun ve ayakta kalışının sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Kadir Kara, “O nedenle 7 Ocak Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunu, her yıl yerel yönetim olarak çok değişik etkinliklerle, toplumun her kesimine dokunarak, onlara 7 Ocak Kurtuluşun anlam ve önemini ifade ederek, onları da bu anlayışa dahil ederek, onlarla birlikte kurtuluşun coşkusunu, sevincini, mutluluğunu ve gelecek yıllara Salih olarak bize ne kazandırdığını anlatmaya çalışıyoruz. O yüzden de yapmış olduğumuz tüm etkinliklerdeki amacımız kurtuluşun anlamını iletip, bir milletin düşman işgalinden kurtuluşu neyi ifade eder, bir milletin gelecekte de aynı şeyleri Allah esirgesin yaşamaması için neler yapması gerek bunu gençlerden başlayarak büyüklerimizle birlikte, bu süreci değerlendirmek, anlatmak gerek. Yerel yönetim olarak, Osmaniye Belediyesi olarak biz bunu yıllardır yapmaya çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz.” Dedi. Başkan Kadir Kara, yarışmaya katılan ve bu yarışmanın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Yarışmalarda, Ortaokullar kız-erkek öğrenci, Liseler ve gençler kadın erkek, veteranlar 40 - 60 yaş kadın - erkek, Veteranlar 60 ve üzeri, Belediye personeli erkek 40 yaş altı, belediye personeli erkek 40 yaş üstü, belediye personeli kadın ve özel öğrenciler kategorilerinde dereceye girenler kürsüye çağrıldı. Yarışmacılara ödüllerini, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Başkan Yardımcıları Hacer Burcu Yüceer, Mehmet Hulusi Akkuş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kutalmış Gürel ve Atletizm İl Temsilci Yardımcısı Zekeriya Korkmaz takdim etti. Ödül programı, çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması  Bölge  finali Bayburt’ta yapıldı
Etkinlik

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge finali Bayburt’ta yapıldı

Bayburt, Erzincan, Ağrı, Artvin, Ardahan, Erzurum, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane, Kars ve Iğdır illerinden imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları öğrencileri, il birincisi hafızlar olarak bölge derecesi elde edebilmek için kıyasıya yarıştı.

Uluslararası Gastronomi Yarışmasında MAKÜ öğrencilerinden büyük başarı
Bölgesel

Uluslararası Gastronomi Yarışmasında MAKÜ öğrencilerinden büyük başarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 28-31 Ocak 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “31. Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı” kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasında büyük bir başarıya imza attı.

Merve Altaş, 2025 Akdeniz Yüz Güzeli unvanını kazandı
Etkinlik

Merve Altaş, 2025 Akdeniz Yüz Güzeli unvanını kazandı

Yeşilçam Medya tarafından düzenlenen Akdeniz Yüz Güzeli Yarışması, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 4 Şubat Salı günü Antalya Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya, güzellikleriyle dikkat çeken birbirinden iddialı yarışmacılar katıldı.

Antalyalı fotoğrafçılar, Dünyanın prestijli fotoğraf yarışmasında 12. oldu
Bölgesel

Antalyalı fotoğrafçılar, Dünyanın prestijli fotoğraf yarışmasında 12. oldu

Antalyalı bir grup fotoğrafçı, ilk olarak kabul edilmedikleri ve son anda girdikleri dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmasında dünya 12'incisi olarak Türkiye'den üst sıralarda dereceye giren 3 kulüpten birisi oldu.

Burdur Bucak televizyon yarışmasına konu oldu O soru soruldu
Bölgesel

Burdur Bucak televizyon yarışmasına konu oldu O soru soruldu

Burdur’un Bucak ilçesi, tarihi İncirhan ve Susuz Kervansarayları ile 'Ben Bilirim' yarışmasına konu oldu. İşte detaylar!

Türk Devletleri Teşkilatı yüzme yarışlarında ödüller sahiplerine ulaştı
Spor

Türk Devletleri Teşkilatı yüzme yarışlarında ödüller sahiplerine ulaştı

Denizli'nin ev sahipliğinde 25-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Türk Devletleri Teşkilatı Yüzme yarışları düzenlendi. Detaylar haberimizde..