Osmaniye'nin Kurtuluş Destanı, alkış topladı

7 Ocak Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Cebelibereket Kültür Merkezinde sahnelenen, DESTAN YAZAN YİĞİTLER "Bir ölür, bin diriliriz" isimli tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Zaman zaman gözyaşına boğulan izleyiciler, gösteri sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı.

Osmaniye'nin Kurtuluş Destanı, alkış topladı

OSMANİYE (İHA) - 7 Ocak Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Cebelibereket Kültür Merkezinde sahnelenen, DESTAN YAZAN YİĞİTLER "Bir ölür, bin diriliriz" isimli tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü. Zaman zaman gözyaşına boğulan izleyiciler, gösteri sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı.
Öznur Gökşen Dinç ve Erkan Dinç'in kaleme aldığı, Öznur Gökşen Dinç'in yönettiği oyunda, şimdinin Osmaniye'si zamanın Cebelibereket'i olan Çukurova topraklarında geçen, 1920'li yılların yoklukla ve çetin geçen savaş mücadeleleri anlatıldı. Fransızların düzenli ordularına karşı çetelerin kazmayla kürekle savaştığı, kadınların ve çocukların verdiği destek ile Rahime Hatun'u, Saim Bey'i ve daha nice çete liderlerinin mücadeleleri ele alındı. Her sahnesinde ayrı bir duygunun yansıtıldığı oyun beğeniyle izlenirken, tiyatro severlerden de tam not aldı. Tiyatro severler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyunun son sahnesinde verilen ‘Bir ölür bin diriliriz' mesajının ardından oyuncular tarafından açılan Türk bayrağı sahnesinde ise duygu dolu anlar yaşandı. Salonda bulunan tiyatro severler uzun süre oyuncuları ayakta alkışladı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

27 Nisan Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

27 Nisan Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 27 Nisan 2025 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Afyonkarahisar'da 27 Nisan 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 27 Nisan 2025 elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 27 Nisan 2025 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

MAKÜ Çocuk Üniversitesi açıldı Minikler Rektör oldu
Bölgesel

MAKÜ Çocuk Üniversitesi açıldı Minikler Rektör oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektör Dalgar koltuğunu minik öğrencilere devretti.

Antalya sürdürülebilir turizmin yeni lideri oluyor
Bölgesel

Antalya sürdürülebilir turizmin yeni lideri oluyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson ile turizmin geleceğini ele aldı.

Kepez Kitap Fuarı "Sayfalar Değişir, Değiştirir" temasıyla kapılarını açtı
Bölgesel

Kepez Kitap Fuarı "Sayfalar Değişir, Değiştirir" temasıyla kapılarını açtı

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ve kitapseverlerin merakla beklediği Kepez Kitap Fuarı, "Sayfalar Değişir, Değiştirir" temasıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Su kanalında ölü bulunan 13 yaşındaki Sefa, gözyaşları arasında toprağa verildi
Bölgesel

Su kanalında ölü bulunan 13 yaşındaki Sefa, gözyaşları arasında toprağa verildi

Antalya'nın Serik ilçesinde üç gün önce okul çıkışı kaybolan ve cansız bedeni su kanalında bulunan 13 yaşındaki Sefa Çağlar Glavuz'un cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.