ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalar atıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında protokol imzalandı.

 ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalar atıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında protokol imzalandı. Protokol ile 4 temel dil becerisini ölçen Türkçe sınavları ve Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) alanlarında iki kurum arasında iş birliği yapıldı.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 4 temel dil becerisini ölçen Türkçe sınavları ve Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) alanlarında iş birliği yapmak üzere ÖSYM ile Yunus Emre Enstitüsü arasında protokol imzalandı. ÖSYM Başkanlığı'ndaki imza törenine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy katıldı.

“Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır”
Yapılan protokolle ilgili bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Yunus Emre Enstitüsü ülkemizin, Türk kültürünün ve ana dilimiz Türkçenin dünyanın dört bir yanında tanıtılmasına ve ülkemize olan ilginin artmasına gönül vermiş bir kurumdur. Yunus Emre Enstitüsü’nün de emekleri ile ülkemize olan ilginin artmasıyla birlikte Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır. ÖSYM olarak eşit, adil ve şeffaf bir ölçme süreci sunmak amacıyla yabancı öğrencilerin üniversitelere yerleşmesinde kullanmak üzere puan aldıkları TRYÖS sınavını 2023 yılında tekrar uygulamaya geçirdik. 2024 yılında KKTC dahil 32 ülkede TR-YÖS 1 uygulamasını yaptık. 27 Ekim’de uygulayacağımız TR-YÖS 2’de ülke sayısının çok daha artacağını öngörüyoruz. Ayrıca 2025 yılında uygulanmaya başlayacak olan 4 beceri temelli uluslararası öğrenciler için Türkçe sınavını geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Dolayısıyla ülkemiz adına nitelikli çalışmalar yürütmek ilkesini benimsemiş iki kurumun etki ve çalışma alanlarının kesiştiği görülmektedir. Kadim dilimiz Türkçe üzerine yapılan çalışmaların artması ve niteliğinin geliştirilmesi, ülkemizin uluslararası alanda doğru temsili adına kurumlar arası iş birliğinin önemi büyüktür. Bu bağlamda kurumlar arasında deneyim ve bilgi paylaşımını sağlamak, kurum personellerinin eğitimlerinde karşılıklı destek olmak amacıyla Yunus Emre Enstitüsü ile protokol imzalanmıştır” diye konuştu.
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy de, ÖSYM ile protokol yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Siz değerli başkanımıza, bu protokolde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ÖSYM gibi dünya çapında işlere imza atan, dünyanın en önemli kuruluşları arasında yer alan bu kurumla iş birliği protokolü imzalıyoruz. İki kurumu birbirine yaklaştırmak için burada bulunuyoruz. Tekrar teşekkür ediyorum. Farklı alanlarda da iş birliğimizi devam ettireceğiz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ÖSYM Şifresi Nasıl Alınır
Yaşam

ÖSYM Şifresi Nasıl Alınır

ÖSYM Şifresi Nasıl Alınır?, ÖSYM Şifresi Nedir?, ÖSYM Şifresi Nasıl Alınır? İlk Şifre Alma İşlemi İlk kez ÖSYM şifresi alacaklar için izlenmesi gereken adımlar. Şifre alma işleminin nereden ve nasıl yapıldığı. E-Devlet Üzerinden Şifre Alma, ÖSYM Şifresi Nasıl Alınır? Adım Adım ÖSYM Şifre Alma Rehberi 2024

ÖSYM açıkladı; YKS sonuçları açıklandı
Yaşam

ÖSYM açıkladı; YKS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının osym.gov.tr adresinden ilan edildiğini bildirdi.

2024 YÖKDİL sınav ve başvuru tarihleri açıklandı
Yaşam

2024 YÖKDİL sınav ve başvuru tarihleri açıklandı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024/2 YÖKDİL) başvuruları için tarih araştırmaları başladı. Yabancı dil bilgilerini test etmek için YÖKDİL sınavına katılım sağlayacak olan adaylar, gözlerini ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 YÖKDİL takvimine çevirdi. Peki, 2024-YÖKDİL/2 başvuruları ne zaman yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınavı (2024-DİB-MBSTS) için Son Detaylar
İş Dünyası

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınavı (2024-DİB-MBSTS) için Son Detaylar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2024-DİB-MBSTS) 9 Mart Cumartesi günü yapılacak.

ÖSYM açıkladı YKS geç başvuruları başladı
Bölgesel

ÖSYM açıkladı YKS geç başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) geç başvurular, 7 Mart 23.59’da sona erecek.

Kaymakamlık sınavı sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu
Yaşam

Kaymakamlık sınavı sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.