Pamukkale Belediyesporlu pehlivanlar geçen yıl aldıkları madalyalarla dikkat çekmesiyle 2024 yılına da madalyalarla başladı. Yeni sezonun ilk yağlı güreş müsabakalarına katılan Pamukkaleli pehlivanlar kente 11 madalya ile döndü.
Denizli’yi er meydanlarında başarıyla temsil eden Pamukkale Belediyesporlu pehlivanlar geçen sezonki başarılarına yenilerine eklemeye devam ediyor. 2024 yılının ilk yağlı pehlivan güreşleri 3 Mart tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde 350 pehlivanın katılımıyla gerçekleşen 38. Ulukent Yağlı Güreşleri oldu. Pamukkale Belediyesporlu sporcular bu güreşlerde 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya olmak üzere toplam 11 madalya kazandı. Mavi-beyazlı ekibin altın madalyalarını Teşvik 1 boyunda mücadele eden Teoman Güngör, Minik 2 boyunda Daniel Erfani ve Küçük orta küçük boyunda güreşen Yılmaz Bakan kazandı. Hakan Yiğit Bulut, Minik 1 boyunda ikinci olurken, Yahya Sönmez de Minik 2 boyunda gümüş madalyanın sahibi oldu. Ali Bakan, Cumhur Abay, Hüseyin Umut Alver, Eray Özcan, Ercan Bakan ve Eren Piren’de kendi boylarında üçüncü olarak bronz madalya ile sezonun ilk turnuvasını tamamladı.
Pamukkale Belediyesporlu pehlivanlar yıl boyu gerçekleşecek olan güreşlerde başarılı sonuçlar almak için çalışmalarına devam ediyor.
İHA
Recep Kara, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 655. başpehlivan unvanını finalde 2009-2010 yılları birincisi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek kazandı. Peki, Recep Kara finale kadar nasıl geldi?
Korkuteli 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin hanım ağası Aslı Deniz Ülker Doğrul, ticari gerekçelerle ağalıktan çekilme kararı aldı. Komite yeni süreçle ilgili açıklamada bulundu.
Iğdır'da İlk defa düzenlenen Etkinlikte, genç pehlivanlar Özer Özgür Aslan ve Hasan Güldoğuş, kıyasıya bir mücadele sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Müsabaka öncesinde, güreşçiler izleyicilere yağlı güreşin tarihi ve kuralları hakkında bilgi vererek, bu geleneğin önemine vurgu yaptılar.
3 Kasım 2024 pazar günü çorum Kargı ilçesinde yapılan asırlık Osmancık Yağlı Pehlivan güreşlerinde Orhan Okulu ile Recep Kara finalde karşılaştı....
Antalya Varsak 2011 doğumlu Nasuf Epçin, Manavgat’tan sonra Aksu 9. Yağlı Güreş müsabakalarında da kürsü yaparak CV Enerji Ligi’nde başarısını pekiştirdi.
Burdur'un Bucak ilçesinde, kalitesiyle öne çıkan Pehlivanpark, paket servis hizmetiyle 5 lahmacunu sadece 300 TL'ye sunuyor.
Yorumlar (0)