Ankara / Beypazarı

Pekmezin Merkezi Bu ilçede Pekmez Mayalanması için üretici Toprak sıkıntısı çekiyor

Ankara'nın Beypazarı İlçesinde bağ bozumunun ardından üzümler sıkılarak suyu çıkartılırken, pekmez yapımında kullanılan, toprağın zor bulunduğu kaydedildi.

Pekmezin Merkezi  Bu ilçede  Pekmez Mayalanması için  üretici Toprak sıkıntısı çekiyor

Pekmez yapmak zorlaşıyor toprak bulunmuyor!

Başkentin Beypazarı ilçesinde bağ bozumunun ardından üzümler sıkılarak suyu çıkartılırken, pekmez yapımında kullanılan, toprağın zor bulunduğu kaydedildi.
Pekmez’in olmazsa olmazlarından pekmez toprağı bulamayan vatandaşlar, pekmezlerini kaynatmakta ve pekmez yapmakta zorlandıklarını belirtti.
İlçenin Kaplan ve Sarıağıl Mahallesi arazilerinde bulunan Pekmez yapımında kullanılan Toprak’tan temin edemediklerinden şikâyetçiler.
Kaplan mahallesinde bir vatandaş, tarlasından alınan Pekmez toprağını alanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu ileri sürüldü.
Kaplan mahallesine çok yakın olan Sarıağıl mahallesi muhtarı Mehmet Ali Dikmenlioğlu, köylerinde asmacılığı (üzüm) çok geliştirdiklerini ve sonbahar aylarında bağ bozumunun akabinde, üzümleri sıkarak pekmez yapmaya çalıştıklarını ama pekmezi pekmez yapan toprağı temin etmede zorlandıklarını söyledi.
Pekmez’in olmazsa olmazlarından olan pekmez toprağı, pekmezi tamamen konsantre ederek, kıvama gelmesini sağladığı belirtildi. Yaşar Tonbak / ANKARA-BHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen  Üzümleri topladı  Antalya’da pekmez kazanları kaynamaya başladı.
Bölgesel

İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen Üzümleri topladı Antalya’da pekmez kazanları kaynamaya başladı.

Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde pekmez kazanları kaynamaya başladı. Pekmez yapımının Antalya’daki güçlü geleneksel kökleri, sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bir değer de taşıyor. İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen Pekmez Kazanının başına geçti detaylar haberimizde

Başkan Pekmezci'den yeni yıl mesajı
Etkinlik

Başkan Pekmezci'den yeni yıl mesajı

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Pekmezci, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hizmetlerle dolu 2023 yılını geride bırakırken, şehrimiz adına birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Siirt’in pekmez tatlısı ’Varak Keek’ için başvurular yapıldı
Yaşam

Siirt’in pekmez tatlısı ’Varak Keek’ için başvurular yapıldı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Siirt Pekmez Tatlısı ’Varak Keek’’ için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusunda bulunuldu.

Pekmezler şifa dağıtıyor
Yaşam

Pekmezler şifa dağıtıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sofralık Sultaniye üzümlerinden evlerde şifa kaynağı olan pekmezler kazan kazan kaynatılıyor.

Üzüm pekmezi yapımı hala sürüyor
Yaşam

Üzüm pekmezi yapımı hala sürüyor

Bitlis’in Hizan ilçesindeki köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan üzüm pekmezinin üretimi devam ediyor.

Batman’da kahk tatlısı için pekmezler pişmeye başladı
Etkinlik

Batman’da kahk tatlısı için pekmezler pişmeye başladı

Batman’ın Sason ilçesinde bağ bozumu ile birlikte ilçeye has "kahk tatlısı" için kollarını sıvayan anneler, ateşin üzerine koydukları pekmez kazanlarını kaynatmaya başladı.