Pendik’te bir evin bahçesinde yeni doğmuş bir bebek bulundu. Ağlama sesiyle fark edilen bebek sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen bebek yoğun bakıma alındı.
Olay, 1 Mart tarihinde Pendik ilçesinde saat 04.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sabah saatlerinde Bayram Çakır isimli vatandaş, evinin bahçesinde ağlama sesi duydu. Sesin nereden geldiğini kontrol etmek için dışarıya çıkan Bayram Çakır, evin bahçesinde yeni doğmuş bir bebeğin olduğunu fark etti. Bebeğin etrafında herhangi bir kişinin bulunmaması üzerine polis ekiplerine haber verildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri evin bahçesine bırakılan bebeği sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri bebeği hastaneye götürerek, yoğun bakıma aldı. Polis ekipleri bebeği bulan şahsın ifadesini alarak, olayla ilgili inceleme başlattı.
Olayın yaşandığı apartmanda oturan Nermin Çakır, "Üst komşu seslendi aşağı indim. Çocuğu aldım sardım eşimle beraber, sonra üst komşu da geldi polisi çağırdık. Onlar geldi çocuk çıplak daha yeni doğmuş ve sağ, eşimle beraber polisi aradık. Sabahtan beri de karakolda önce polis geldi sonra ambulans geldi hastaneye götürdüler" dedi.
Olayla ilgili konuşan Refika Bolat, "Buraya toprağın üstüne bebek bırakmışlar ama yüzükoyun bırakmışlar bilmiyoruz ambulans götürmüş bebeği. kimin bıraktığını bilmiyoruz. Şu an polisler inceleme yapıyorlar Topraklı bölgeye bırakmışlar" dedi.
Ankara'da, 4 aylık erkek bebeğini cam sehpanın üzerine atarak yaralayan babanın, eşini de alıkoyarak yardım istemesine engel olduğu iddia edildi. Detaylar haberimizde..
Burdur Belediyesi, yeni doğan bebekler için 'Hoş Geldin Bebek' paketleri dağıtıyor. Sosyal belediyecilikte örnek projeyi öğrenmek için tıklayın!
Antalya’da Kepez Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Hoş Geldin Bebek” projesiyle yeni doğan bebeklere ve annelerine mutluluk dağıtıyor.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2024 yılında Türkiye’de toplam 937 bin 369 bebek nüfus kütüklerine kaydedildi
Denizli Özel Cerrahi Hastanesinde sezaryen ile doğum yapan anne, 40 yaşında 9'uncu bebeğini dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Detaylar haberimizde..
Isparta Şehir Hastanesi'nde 2025 yılının ilk bebeği dünyaya geldi! İl Sağlık Müdürü ve sağlık ekibi aileye destek vererek bu anlamlı anı kutladı.
Yorumlar (0)