İstanbul / Pendik

Pendik’te Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Pendik’te 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

Pendik’te  Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Pendik’te bulunan Çarşı Camii’nde, öğle namazının ardından Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı. 10 bin kişilik hazırlanan Türk bayrağı ve ‘Pendik Belediyesi’ desenli aşureden, caminin çevresinde vatandaşlara ikram edildi. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona Başkan Ahmet Cin de katılarak vatandaşa aşure dağıttı.

Pendik’te Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Çarşı Camii’nin meydanında kurulan alanda, Cuma namazının ardından çevredeki vatandaşlara aşure ikram edildi. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda, 10 bin kişilik hazırlanan aşureler Türk bayrağı deseni ve Pendik Belediyesinin logosunun deseni ile gözlere de hitap etti. Aynı zamanda ilahilerin okunduğu etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katılarak vatandaşla bir araya geldi. Başkan Ahmet Cin, vatandaşlara kazanlardan aşure dağıttı. Kendilerine ikram edilen aşurelerden yiyip ilahiler dinleyen vatandaşlar, düzenlenen organizasyondan ötürü Pendik Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Etkinlik hakkında konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “10 bin civarında kişiye aşure dağıtıyoruz. 3 noktada dağıtılıyor. Bu geleneklerin yaşatılması çok önemli. Büyüklerimiz hangi gelenekleri bize ulaştırdıysa bunları yaşatmak görevimiz. Büyüklerimiz, ecdadımız ne kadar güzel davranışlar varsa alışkanlık olarak bizlere yaşatmaya çalışmışlar. Biz de bunlara elimizden geldiğince destek vermeye devam ediyoruz. Bugün de aşure gününde sizlerle beraberiz. Bir taraftan aşure gününü kutlarken, bir taraftan da efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in efendimizin ve 70 ehlibeytinin şehit edildiği Kerbela olayını maalesef ümmet olarak yaşamış olduk. Kerbela olayında çıkarmamız gereken dersler var. Günümüze gelip baktığımız zaman Müslüman’ın Müslüman’a eziyet etmemesini, birbirine sahip çıkmasını, birbirini tamamlamasını ve beraber olmasını günümüz şartlarında mesajını almamız gerekiyor. İnşallah Müslümanların birliğine beraberliğine vesile olacak hizmetleri, çalışmaları ve duaları yapmamız lazım. Bugün dualarla beraber aşuremiz hazır hale geliyor ben tekrar Muharrem ayının insanlığa, ümmete hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Seydikemer’de Geleneksel Aşure Etkinliği
Bölgesel

Seydikemer’de Geleneksel Aşure Etkinliği

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere İlkokulu tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında "Geleneksel Aşure Etkinliği” düzenlendi.

Gölhisar Fen Lisesi Aşure Etkinliği
Etkinlik

Gölhisar Fen Lisesi Aşure Etkinliği

Gölhisar Fen Lisesi, geleneksel olarak düzenlediği Aşure Şenliği'nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdi. Şenliğe öğrenciler, veliler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Burdur Kuzköy, 5. Kültür ve Sanat Festivaline Ev Sahipliği Yapıyor
Etkinlik

Burdur Kuzköy, 5. Kültür ve Sanat Festivaline Ev Sahipliği Yapıyor

Kuzköy, 27 Ağustos'ta 5. Kültür Sanat ve Gençlik Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Ünlü sanatçılarla unutulmaz anlar yaşanacak.

Başkan Minta; “Aşuremiz bereketli, birliğimiz daim olsun”
Etkinlik

Başkan Minta; “Aşuremiz bereketli, birliğimiz daim olsun”

AK Parti Antalya Kemer İlçe Teşkilatı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure ikramı yapıldı.

Korkuteli MHP İlçe Teşkilatı Aşure Dağıttı
Etkinlik

Korkuteli MHP İlçe Teşkilatı Aşure Dağıttı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Korkuteli İlçe Teşkilatı, saat 11.00’da İlçe Teşkilatında her yıl Muharrem ayının 10’uncu gününde kutlanan aşure günü nedeniyle, annesinin odun ateşinde pişirdiği 1 kazan Aşureyi vatandaşlara ikram etti.

Balıkesir’de  aşure ikramı
Yaşam

Balıkesir’de aşure ikramı

Balıkesir’de bin 500 kişiye aşure ikramı