Ordu

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?

916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde Orhan Okulu’yu

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu! Ali Gürbüz Kimdir?

916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.
Başpehlivanlık güreşlerinde Orhan Okulu’yu yenen Ali Gürbüz, bu yılın başpehlivanı unvanını kazandı. Zorlu mücadeleler sonucunda rakibini mağlup eden Gürbüz, festivalin en prestijli ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Antalya Bölgesi'nden olan Ali Gürbüz, Kırkpınar Güreşlerinde de 4 kez Başpehlivan olmayı başarmıştı.

Perşembe Yaylası'nın Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu!
Ali Gürbüz Kimdir?

Ali Gürbüz 1987 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz'ün oğlu olan Ali Gürbüz, 2008 yılında gerçekleşen 647. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında birinci olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2009 yılındaki 648. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finale kadar çıkmayı başardı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Antrenörlüğü bölümünde eğitim alan Ali Gürbüz, 2011 yılındaki 650. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Recep Kara'yı yenerek ilk kez başpehlivan oldu.

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde yine Recep Kara'yı yenerek unvanını korudu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise İsmail Balaban'ı finalde yenerek üst üste 3. kez baş pehlivan oldu ve böylelikle altın kemerin ebedi sahibi oldu. Fakat doping testi pozitif çıktı ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.
2011-2012 yıllarında altın kemere uzanan Ali Gürbüz, 658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Abdullah Güngör’ü, ikinci turda Serhat Gökmen’i, üçüncü turda İsmail Koç’u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun’u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu’nu yenerek, finale adını yazdırdı. Gürbüz, final güreşinde rakibi Orhan Okulu’yu yenerek, 2019 yılı Türkiye Cumhuriyeti şampiyonu oldu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya 672.Elmalı Yağlı Güreşleri son 8 Başpehlivanlar belli oldu
Spor

Antalya 672.Elmalı Yağlı Güreşleri son 8 Başpehlivanlar belli oldu

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi   Antalya 672.Elmalı Yağlı Güreşleri  (6-7-8 Eylül 2024)  SON 8'E KALAN BAŞPEHLİVANLARIMIZ  ...Çeyrek Finale nasıl geldiler ?

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz  Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi.
Spor

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi.

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi. 7 Eylül 2024 cumartesi günü 3 Turda 2024 Güreş ligi 43 Puanlı Yusuf Can Zeybek ile karşılaşan Ali Gürbüz Çırağı Ali Ahsan Batmaz gureşten galip ayrılan pehlivan oldu.

Elmalı  Güreşlerinde Belli olacak 2024  Yağlı Güreş Liginde kim Başpehlivan (Şampiyon) Olabilir?
Spor

Elmalı Güreşlerinde Belli olacak 2024 Yağlı Güreş Liginde kim Başpehlivan (Şampiyon) Olabilir?

Bu hafta sonu; 6-7-8 Eylül 2024 672. Elmalı Yağlı Güreşleri ile CW Enerji Yağlı Güreş Ligi 6. ve son etabı düzenlenecek! CW Enerji Yağlı Güreş Ligi Şampiyonu Belli olacak

6-7-8 2024 Eylül tarihlerinde bu yıl 672.’si düzenlenen Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivan Ali Gürbüz 'süz Başlıyor
Spor

6-7-8 2024 Eylül tarihlerinde bu yıl 672.’si düzenlenen Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivan Ali Gürbüz 'süz Başlıyor

6-7-8 2024 Eylül tarihlerinde bu yıl 672.’si düzenlenen Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde final güreşini kazanan pehlivanlara ekstradan 10 puan verilecek kararı Ali Gürbüz taraftarlarınca uygun karşılanmadı.

Antalya Kaş 2024 Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak Mı
Spor

Antalya Kaş 2024 Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak Mı

Antalya Kaş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında yağlı güreşlerle ilgili açıklama yapıldı. Kaş Güreşleri Ne Zaman Yapılacak Detaylar haberinizde

34’üncü Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşleri Ağası Hanım Ağa Aslı Deniz Ülker Doğrul  Oldu. İşte Rekor Miktar
Etkinlik

34’üncü Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşleri Ağası Hanım Ağa Aslı Deniz Ülker Doğrul Oldu. İşte Rekor Miktar

1 Eylül 2024 Pazar Günü yapılan 33’üncü Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşlerinde Ağalık Yarışması da yapıldı , Yapılan Açık Arttırmada Belediye Meclis Üyesi Olan hanım ağa Aslı Deniz Ülker Doğrul 8 milyon 7 Bin TL ile 34’üncü Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan güreşleri güreş ağası seçildi.