Portekiz'den Çin'e Bisiklet seyahati

Portekiz’den Çin’e bisiklet yolculuğu yapan çift Türkiye’de: Burada çok cana yakın hissediyorum. Türkiye'deki farklı şeyleri keşfetmek için heyecanlıyız” İşte haberin detayları...

Portekiz'den Çin'e Bisiklet seyahati

Mart ayında Portekiz’den bisikletle Çin'e gitmek için yola çıkan Çinli çift Türkiye'ye geldi. Türkiye'de insanların kendilerini çok sıcak karşıladığını ifade eden çift, kendilerini çok cana yakın hissettiklerini söyledi. Çinli çift, 3 Mart’ta başlayan yolculukları süresince 6 bin kilometre pedal çevirdiler.


3 Mart’ta Portekiz’den bisikletle yola çıkan Çinli Panqi Xu ve Zhen Long çifti, 108 günde Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan’ı geçerek Türkiye’ye geldi. 3 gündür Türkiye'de olduklarını ifade eden çift, 108 günde 6 ülke gezerek yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevirdiler. Türkiye’den de Gürcistan’a doğru yola çıkan çift, ardından Kazakistan’a oradan da rotalarını Çin’e döndüreceklerini söylediler. Türkiye'de insanların kendilerini çok sıcak karşıladığını ifade eden çift, “Türkiye’deki farklı şeyleri keşfetmek için çok heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’yi geçip Gürcistan’a gitmeyi planlıyoruz”
Bisiklet yolculuğuna Avrupa'nın batısı Portekiz’den başlayan ve 5 ülkenin ardından Türkiye’ye gelen 31 yaşındaki Panqi Xu, “Bisiklet yolculuğuna Mart ayının 3’ünde Portekiz'in Lizbon kentinde başladık. Birkaç yıl önce Çin’den Almanya’ya geldik. Şimdi de bisikletle evimize dönmeyi planlıyoruz. Yolculuğa Avrupa'nın en batısından başladık. Portekiz’i, İspanya’yı, Fransa’yı, İtalya'yı ve Yunanistan'ı geçtik. 5 ülkeden sonra şu an Türkiye’deyiz. Buradaki 3. Günümüz. Türkiye’yi geçip Gürcistan’a gitmeyi planlıyoruz. Değişken durumlar için uçak yolculuğu yapabiliriz. Ardından Kazakistan’a ve oradan da bisikletle Çin'e doğru gideceğiz. Burada çok fazla trafik var. Bir sürü insan var buna alıştık. Burada mükemmel bir hava var ama biraz sıcak. Ama gerçekten gün batımı her gün güzel. Yolda çok keyif alıyoruz. Buradaki 3’üncü günümüz. Türkiye’deki ortamı tanımaya devam ediyoruz” dedi.


“Burada çok cana yakın hissediyorum. Türkiye'deki farklı şeyleri keşfetmek için heyecanlıyız”


Türk halkının misafirperverliğinden de çok etkilendiğini ifade eden Panqi Xu, “İnsanlar gerçekten çok iyi. Bize selam veriyorlar, gülümsüyorlar. Yollar çok dar, araba sürücüleri ve kamyon şoförleri bize selam verip cesaretlendirmeye çalışıyorlar. Gerçekten burada cana yakın hissediyorum. Ayrıca bize çay gibi hediyeler veriyorlar. Türk halkı ile Çin halkı arasında pek çok benzerlikler olduğunu düşünüyorum. İnsanların burada nasıl yaşadığını, gençlerin neler yaptığını ve günlük hayatı oldukça merak ediyorum. Bu bizim için gerçekten çok ilgi çekici. Türkiye'deki farklı şeyleri keşfetmek için yeterli zamanımız var ve bunun için gerçekten heyecanlıyız” diye konuştu.
“Yolda çok ilginç şeyler var ve bunları deneyimlemek için seyahat etmek gerekiyor”
Portekiz’den Çin’e kadar bisikletle yolculuk yapmanın heyecanının yanında bir o kadar da zor olduğunu ifade eden Zhen Long, “Bir süre Almanya’da yaşadık. Şu anda memleketimiz Çin'e gidiyoruz. Bu çok zor ve sürekli yeni bir durumla karşılaşıyoruz. Ve bunun yanında antrenmanlı da değildik. Bu yüzden çok zor olabiliyor. Fakat yolda çok ilginç şeyler var ve bunları deneyimlemek için seyahat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Serhat Akın'dan çarpıcı analiz; "Pepe'yi sırtında gezdirir"
Spor

Serhat Akın'dan çarpıcı analiz; "Pepe'yi sırtında gezdirir"

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Barış Alper Yılmaz, A Milli Takımımız için büyük önem taşıyor. İşte haberin detayları...

Filenin Sultanları VNL'ye veda etti! İşte Türkiye Polonya maç detayları
Spor

Filenin Sultanları VNL'ye veda etti! İşte Türkiye Polonya maç detayları

A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL çeyrek finalinde Polonya'ya 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Detaylar ve diğer çeyrek final sonuçları burada.

GEKA 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek 'Anadoludakiler' programını haber verdi
Yaşam

GEKA 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek 'Anadoludakiler' programını haber verdi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)-Anadoludakiler programının ilan etti.

Denizli’nin Haziran ayı ihracatı açıklandı
Yaşam

Denizli’nin Haziran ayı ihracatı açıklandı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli'nin Haziran ayı ihracat rakamları ve ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 Eğirdir Gölü'nde sular çekiliyor
Yaşam

Eğirdir Gölü'nde sular çekiliyor

Isparta Eğirdir Gölü'nde iklim değişikliğinin getirdiği kuraklık etkisini gösterdi. Gölde aşırı su kaybı nedeniyle sular yaklaşık 2 metre çekilirken, göl çevresinde balçık, hayvan dışkısı ve çevre atığı sebebiyle de koku problemi yaşanıyor.

Ispartalılar, Avusturya galibiyetini coşkuyla kutladı
Yaşam

Ispartalılar, Avusturya galibiyetini coşkuyla kutladı

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırması Isparta'da büyük sevinç yaşattı.