Prof. Dr. Mevlüt Özben'den dikkat çekici kadın çıkışı

Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi’nin girişimleri ve Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla “Dünden Bugüne Kadın” paneli düzenlendi.

Prof. Dr. Mevlüt Özben'den dikkat çekici kadın çıkışı

Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesi’nin girişimleri ve Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla “Dünden Bugüne Kadın” paneli düzenlendi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Av. Fatma Öncü, Hakim Pınar Demir Yılmazel, Doç. Dr. Kübra Ercoşkun Şenol ve Ayşe Kavaz’ın panalist olarak yer aldığı organizasyonun moderatörlüğünü Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Özben yaptı.
Hukuki açıdan kadın erkek eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele hukukun rolüyle ilgili sunumların yapıldığı etkinlikte Panel Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Özben verdiği mesajlarla dikkatleri üzerine çekti. Sözlerine “kadının beyanı esastır” şeklinde ifade edilen hukuki prensibin sonuna kadar arkasında olduğunu ifade ederek başlayan Özben, ilgili prensibin zaman zaman bazı kadınlar tarafından suiistimal edilebildiği şeklindeki eleştirilere ise şu sözlerle karşılık verdi: “6284 sayılı kanun gereğince ve önleyici tedbirler kapsamında kadının beyanın esas alınmasının kadınlar tarafından suiistimal edilebileceğinde ısrar etmek, kadını iftiracı bir on kabulün öznesi yapmaktır. Kanunun eksiklikleri ve/veya doğurduğu kimi riskli durumları ortadan kaldırmak için kadınların hukuki kazanımlarından taviz vermeden de çözümler üretebilecek zekaya sahip olduğumuzu düşünüyorum. 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” özellikle önleyici düzenlemeleriyle güçlü ve işlevsel bir hukuki metindir. Türkiye’de bugün, kadınların tüm alanlarda baş etmek zorunda kaldıkları sorunlarla ilgili konuşulurken “eşitsizlik” kavramının mümkünse kullanılmadığını, kullanıldığı durumlarda ise vurgusunun düşürüldüğüne üzülerek tanıklık ediyorum. Ve izninizle, tüm kamuoyuna şöyle seslenmek istiyorum: ‘Evet, kadın-erkek arasında eşitsizlik vardır; korkmayın söyleyin bunu, daha yüksek sesle söyleyin”.
Eşitsizliğin en az bir ikiliğin bir tarafının mahrum bırakıldığı durumlarla ilgili olduğunu ve insanlar arası eşitsizliklerin güç farklılıkları temelinde şekillendiğini belirten Prof. Dr. Mevlüt Özben, kadının güçlenmesinin önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılmasının bir insanlık ödevi olduğunun altını çizerek sözlerini tamamladı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanyaspor yönetiminden, Beşiktaş maçı için taraftara seslendi
Spor

Alanyaspor yönetiminden, Beşiktaş maçı için taraftara seslendi

Corendon Alanyaspor Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Işık, Alanyasporlu taraftarları Beşiktaş maçında tribünleri doldurmaya ve takımı centilmence desteklemeye davet etti.

Sakarya’da   1 ton 600 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli tosun alıcısını bekliyor
Bölgesel

Sakarya’da 1 ton 600 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ isimli tosun alıcısını bekliyor

Sakarya’da Kurban Bayramı öncesinde 1 ton 600 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ adı konulan tosun, 750 bin TL’ye satışa çıkarıldı. Fiyatı, ikinci el otomobiller ile yarışan tosun alıcısını bekliyor.

Uzmanından 'göz kuruluğu' için tavsiyeler
Sağlık

Uzmanından 'göz kuruluğu' için tavsiyeler

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Şimşek, mevsimsel geçişlerin ve ekran başında zaman geçirmenin gözyaşı yetersizliği yani göz kuruluğu hastalığının en önemli nedenlerinden olduğunu söyledi.

Öğrencisi tarafından öldürülen  İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktı
3. Sayfa

Öğrencisi tarafından öldürülen İbrahim Oktugan'ın son görüntüleri ortaya çıktı

Eyüpsultan'da özel bir okulda müdür olan 74 yaşındaki İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Hatay’da gerçekleşen kazada 2 kişi yaralandı
3. Sayfa

Hatay’da gerçekleşen kazada 2 kişi yaralandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletteki 2 şahıs yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle motosikletteki 2 şahsın havaya uçma anıysa güvenlik kamerasına yansıdı.

Mardin'de doğuştan kalça çıkığı olan hastaya  kalça protezi ameliyatı yapıldı
Bölgesel

Mardin'de doğuştan kalça çıkığı olan hastaya kalça protezi ameliyatı yapıldı

Mardin'de doğuştan kalça çıkığı olan hastaya 6 hafta arayla ikinci kısaltmalı kalça protezi ameliyatı yapıldı.