Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşan Ramazan ayı öncesi marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı.
Ticaret Bakanlığınca Van, Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Samsun, Aydın, Balıkesir ve Sakarya olmak üzere 10 ildeki marketlerde eş zamanlı olarak denetim yapıldı. Bu çerçevede Van Ticaret İl Müdür Vekili Derya Ayaydın öncülüğünde yapılan denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatıyla kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihiyle önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.
Ekipler, düzenli olarak yaptıkları denetimleri Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sıkılaştırdı. Özellikle Ramazan ayında tercih edilen temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceleyen ekipler, aykırılık tespit edilen durumlarda tutanak tutarak idari yaptırım uyguluyor.
Öte yandan ekipler, indirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listelerini inceleyerek, yine aykırılık tespitleri tutanakta belirtilip, gerekli idari işlemleri yaptı.
Dolar 38,0620 liradan, euro ise 42,9920 liradan güne başladı. Detaylar haberimizde..
Dolar 38,0620 liradan, euro ise 42,9920 liradan güne başladı.
Canlı hayvan, yem ve et fiyatlarına yeni zamlar geldi. Besilik dananın fiyatı 5 bin lira artarken kuşbaşı eti 698 lirayı gördü.
ATB verilerine göre Mart ayında sebze ve meyve miktarı azaldı, fiyatlar rekor düzeyde yükseldi. En sert düşüş meyve grubunda yaşandı.
Uzmanlar, 2 Nisan'daki ABD tarife açıklamalarının altın fiyatları üzerinde belirleyici olacağını ve yeni zirvelerin görülebileceğini belirtti.
Bucak Susuz Köyü Muhtarı Hasan Karatay, üreticilere destek amacıyla Ramazan Bayramı'nda sütleri piyasa değerinden alacaklarını açıkladı.
Yorumlar (0)