Denizli

Reel sektör ve finans sektörü Denizli’de buluştu

Reel sektör ve finans sektörü Denizli’de buluştu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulları, Denizli'de bir otelde düzenlenen

Reel sektör ve finans sektörü Denizli’de buluştu

Reel sektör ve finans sektörü Denizli’de buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulları, Denizli’de bir otelde düzenlenen “TOBB ve TBB Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Toplantıya Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp ve Meclis Üyeleri de katıldı.

Hafta sonu Denizli’de düzenlenen Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBB Başkanı ve T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İsmail Şimşek, Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Şimşek, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Meclis Üyeleri Nihat Eren, Cengiz Gürcan, Niyazi Boz, Süleyman Candan, Abdullah Tezcan, Halil Aygün, Genel Sekreter Naile Küçükkepeci Ergün ve diğer oda/borsaların başkan ve meclis üyeleri ile işadamları katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, uluslararası piyasalarda ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler, para ve sermaye piyasalarındaki son durumla öneri ve beklentilerin değerlendirileceği kaydedildi.

Hisarcıklıoğlu, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul’daki buluşmanın ardından Anadolu’daki ilk toplantı için Denizli’yi seçtiklerini belirtti. “Bu sıkıntılı günlerde reel sektör ile finans sektörü el ele vermek durumunda” diyen Hisarcıklıoğlu, TBB üyeleri ve banka yöneticilerinin reel sektörün dertlerini dinlemek için sahaya indiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, “Biz hepimiz ‘Türkiye için varız’ diyoruz. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak, bu tümseği aşacağız biz. Bugün finans sektörü ile reel sektör ele ele verdikten sonra yapılamayacak bir şey yok. Bu sıkıntıların hepsinin geçeceğine inanıyorum. Türkiye Bankalar Birliğine bu anlayışı gösterdikleri için teşekkür etmek istiyorum.”

TBB Başkanı Hüseyin Aydın da, “Rifat Bey, niçin burada bulunduğumuzu zaten ifade etti. Aynı gemideyiz. Reel sektör ve finans sektörü olarak son gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz, özeleştiri yapacağız, eksik yaptıklarımızı tamamlayacağız, iyi yaptıklarımızı daha iyi yapmaya çalışacağız. Bu vesileyle güçlü iş birliğine vesile olduğu için TOBB nezdinde Sayın Başkanı tebrik ediyoruz, kendilerine teşekkür ediyoruz. Toplantımızın faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından, salonda bulunan oda/borsa başkanları ve sektör temsilcileriyle soru-cevap kısmına geçildi. Toplantıda söz alan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzlap, iki ayrı soru yöneltti; “Birincisi Nefes Kredisiyle ilgili. Özellikle bankaların ilave komisyon istemeleri, hayat sigortası gibi ek hizmet satmaya çalışmaları, az miktardaki paranın mevduatta tutulmasını istemeleri ve bizim yetkimiz yok, genel müdürlüğe gidecek cevabını verdiklerinde sürecin çok fazla uzaması. Genel müdürlerimiz hazır buradayken, bu konuda kendilerinden destek istiyoruz. İkinci bir konu da, ilim ilgilendiren bir durum. İlçelerdeki Ziraat Bankalarının şahıslara verdikleri kredi limitleri oldukça düşük. Şuanda ihtiyaçları karşılamıyor. Özellikle Ziraat Bankası’nın şubedeki limitleri konusunda bir çalışma yapmasını istirham ediyorum.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gerekli notun alındığını belirterek, Bankaların bu konu hakkında çalışma yapacağını bildirdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

23 Nisan Etkinlikleri İçin Çocukların Performansı Taş Çıkarttı
Etkinlik

23 Nisan Etkinlikleri İçin Çocukların Performansı Taş Çıkarttı

Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu ve Orkestrasının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında verdiği konser performansı adeta büyüklere taş çıkarttı.

Denizlispor'da Bekir Turaç Böke'nin Sezonu Kapatan Sakatlığı
Yaşam

Denizlispor'da Bekir Turaç Böke'nin Sezonu Kapatan Sakatlığı

Denizlispor’dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke’nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu
Bölgesel

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan Çavuşoğlu, “Basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var” dedi.

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı
Bölgesel

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı

Denizli’nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, yeterli yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sonrası, hayır yemeği dağıtıldı.

Çameli Belediyesi, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı Düzenledi
Yaşam

Çameli Belediyesi, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı Düzenledi

Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi

Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral'a İlk Ziyaret - Haberler
Yerel Yönetim

Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral'a İlk Ziyaret - Haberler

Denizli’de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, ilk hayırlı olsun ziyaretini Babadağ İlçesi’ne yaptı. Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral ve belediye meclis üyeleriyle istişarede bulundu.