Burdur

Rektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ni Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenledi. Törene MAKÜ Rektörü Hüseyin Dalgar da katıldı.

Rektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve MAKÜ'lü akademisyenler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Toplu Akademik Yıl Açılış Törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkanının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da MAKÜ’lü öğretim üyeleri ile birlikte törende hazır bulundu.

Törende konuşan YÖK Başkanı Özvar; 2022 yılında üniversite sınavına 3 milyon 243 bin civarı başvuru olduğunu, 2023'te ise yüzle 9'luk artış ile başvuruların 3 milyon 527 bine yükseldiğini açıkladı. Kontenjanların yüzde 99,8 oranına çıktığını belirten Özvar, "Açıköğretim programlarıyla birlikte bir milyonun biraz üzerinde olan kontenjanlarımız neredeyse tamamen oldu” açıklamasını yaptı.

"Avrupada İlk Sıradayız"

"Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında; "Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversite toplumun ve hayatın dışında değil, tam merkezinde yer alan bir müessesedir. Üniversiteler ne kadar özgür ve gelişmiş olursa toplum da bundan etkilenir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Yükseköğretimi herkes için erişebilir kılarken diğer taraftan da buna uygun kurumsal altyapıyı oluşturduk. 7 milyon öğrencimizle Avrupa'da kayıtlı öğrenci sıralamasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Yüksek öğretim alanında genişlemeye paralel olarak akademisyen sayımızı da artırdık. Bugün akademisyen sayımız 184 binin üzerine çıktı. Profesör sayımızı 32 bin 488'e, doçent sayımızı 20 bin 768'e, doktor öğretim üyesi sayımızı ise 71 bin 700'e ulaştırdık.”

“Bu sene ilk defa daha önce yüksek öğretim imkanı bulamamış 34 yaş üstü kadınlarımız için 21 bin kişilik ek kontenjan ayırdık. Ayrıca şehit ve gazilerimiz için 3 704 kişilik kontenjan oluşturduk. Türkiye Yüzyılı herkes gibi bu kesimlerin de ufkunu açacaktır. Yükseköğretim kurumumuz tarafından bilim diplomasisi alanında atılan adımlardan memnuniyet duyuyoruz. Üniversitelerimizin yurt dışındaki muhataplarıyla somut işbirliği çalışmalarını teşvik ediyoruz. Üniversitelerimizin uluslararası sıralamalarında üst sıralara yükselmelerini memnuniyetle izliyoruz. Üniversitelerin kendi içinde farklılaşarak misyon sahibi olmasını destekliyoruz. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisimizde üniversitelere gereken desteği vermeye hazırdır."

Rektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldıRektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldıRektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldıRektör Dalgar 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!
Bölgesel

MAKÜ Anaokulu Öğrencileri Rektör Dalgar'ı Ziyaret Etti, Koltuğu Devraldı!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla MAKÜ Anaokulu öğrencilerini makamında ağırladı.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Hüseyin Dalgar, Uluslararası Öğrencilerle İftarda Buluştu
Bölgesel

Hüseyin Dalgar, Uluslararası Öğrencilerle İftarda Buluştu

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen iftar yemeğinde 4 farklı ülkeden 100'e yakın uluslararası öğrencilerle iftarda buluştu.

Hüseyin Dalgar, öğrencilerle iftar yemeğinde buluştu
Bölgesel

Hüseyin Dalgar, öğrencilerle iftar yemeğinde buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Ramazan Ayı'nın dayanışma ve paylaşma ruhunu öğrencilerle birlikte yaşadı. Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde Rektör Dalgar, masaları tek tek ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve taleplerini dinledi.

Avrupa 3'üncüsü MAKÜ'lü öğrenciden Rektör Dalgar'a ziyaret
Spor

Avrupa 3'üncüsü MAKÜ'lü öğrenciden Rektör Dalgar'a ziyaret

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette milli sporcuya Üniversitemizden mezun olan Halter Milli Takım Antrenörü Ferit Şen de eşlik etti.