Rusya'daki terörist Türkiye'de yakalandı! Moskova saldırısının faili Bodrum'da

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'daki opera binası saldırısının faili Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını duyurdu. Detaylar haberimizde!

Rusya'daki terörist Türkiye'de yakalandı! Moskova saldırısının faili Bodrum'da

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'daki opera binası saldırısının failinin Bodrum'da yakalandığını açıkladı. Rusya, bugün Moskova'da düzenlenen bombalı saldırıyla sarsıldı.

Rus yetkililer, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırı sonucu bir Rus askeri yetkilinin ve eşinin yaralandığını bildirdi.

NTV'nin Kommersant gazetesinden aktardığı bilgilere göre Rusya'nın GRU (Baş İstihbarat Dairesi) askeri istihbaratından bir subayın, bu sabah Moskova'da meydana gelen araç patlamasında bacakları koptu.

Rus medyasının haberine göre patlama, Sinyavinskaya Caddesi üzerindeki otoparkta meydana geldi.

Rusya İçişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Irina Volk, aracın tanımlanamayan bir cismin patlaması neticesinde havaya uçtuğunu açıkladı.

Kommersant gazetesine göre patlayıcı cihazın TNT eşdeğeri yarım kiloydu.

Moskova Soruşturma Komitesi tarafından saldırıya ilkişkin yapılan açılkamaya göre müfettişler ve adli tıp uzmanlarının, operasyonel servislerle birlikte olay yerini incelediği bildirildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili ve bir ceza davası açıldığını açıkladı.

MOSKOVA SALDIRGANI BODRUM'DA YAKALANDI

Rusya'yı karıştıran saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Moskova'daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırgan Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını açıkladı.

Bugün saat 10.30’da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından İnterpol/Europol Daire Başkanlığı'nın telefonla arandığını belirten Bakan Yerlikaya, “Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov isimli şahsın Moskova’da bombalı araçla terör saldırısı düzenlendiği, saldırı sonucunda 2 şahsın yaralandığı ve şahsın Moskova-Bodrum uçağı ile ülkemize geldiği” bilgisi iletilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, terör saldırısı yapan teröristin saat 09:40’ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığı tespit edildiğini belirterek, "Konu ile ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı, ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya INTERPOL Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır. Operasyonu yürüten kahramanlarımızı tebrik ediyorum Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

kaynak: Halk TV

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MSB'den Netflix'te yayınlanacak "Famagusta" dizisine tepki
Yaşam

MSB'den Netflix'te yayınlanacak "Famagusta" dizisine tepki

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son bir haftada 40, bu yılın başından itibaren bin 868 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. Detaylar haberimizde..

Tespit edilen teröristlerden birinin kırmızı, üçünün gri kategoride yer aldığı açıklandı
3. Sayfa

Tespit edilen teröristlerden birinin kırmızı, üçünün gri kategoride yer aldığı açıklandı

Şırnak’ta, 18 Ağustos’ta paramotor kullanarak eylem yapmaya planlayan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen 4 teröristin kimlikleri tespit edildi. Detaylar haberimizde..

6 Şehidin  Failleri İmha Edildi  11 terörist etkisiz hale getirildi
Bölgesel

6 Şehidin Failleri İmha Edildi 11 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri DEM ve BDP'lilerin teröristlere kalkan olmaya çalıştığı anlarda nefes kesen bir operasyon düzenledi.Yerlikaya, bayram tatili süresince 2'si kırmızı, 4'ü turuncu, 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

“Silahsız askerleri şehit edenleri lanetliyorum”
Yaşam

“Silahsız askerleri şehit edenleri lanetliyorum”

Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993 tarihinde acemi birliğinden usta birliklerine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan sivil kıyafetli ve silahsız 33 askerin yüreklerdeki acısı 33 yıl sürüyor.

Bingöl’de bölücü terör örgütüne ait 8 katlı mağara imha edildi
3. Sayfa

Bingöl’de bölücü terör örgütüne ait 8 katlı mağara imha edildi

Bingöl’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK’ya ait olan 8 katlı mağara tespit edildi. Mağara ve içerisindeki malzemeler daha sonra imha edildi.

Hain saldırı kahretti! İşte kalleş saldırının detayları
Bölgesel

Hain saldırı kahretti! İşte kalleş saldırının detayları

Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristler, 1. Dağ Komando Tugayı'na sızarak saldırı düzenledi. Saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Detaylar haberimizde...