Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’a giden 20 kişilik sağlık ekibini, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “20 kişilik ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandı. Ardından, Gazze için yapılacak işbirliği için bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’nin özellikle çocuklar konusundaki hassasiyeti bakanlığımızı temsil eden
arkadaşlarımızca ifade edildi. İstişareler yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
Bakan Koca, “Mısır, Gazze konusunda, Türkiye ile başlattığı işbirliği sürecini, Türkiye dışında başka bir ülke veya uluslararası kuruluşla çeşitli nedenlerden ötürü tercih etmiş değil. Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar, ülkemiz adına sürdürdüğümüz ısrarlı takibin sonucunda bizlerle çalışma kararı aldıklarını belirtiyor. Sayın
Bakanın, arkadaşlarımca tarafıma iletilen, en kısa süre içinde bizi Mısır’a resmi olarak davet edecekleri haberini ise büyük bir memnuniyetle karşıladım. Gazze için, ülkelerimiz için yapacak çok şeyimiz var” ifadelerine yer verdi. İHA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılcahamam Kampı'nda yaşanan tartışmalar sonrası istifa ettiği iddialarına yanıt verdi. Detaylar için tıklayın.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyalize giren hastalarda yaşanan sağlık sorunları ve sonrasında yapılan işlemler hakkında açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı'nın yeni randevu sistemiyle, hastaların son dakikada randevu iptal etmesi engellenecek ve atıl randevu kapasitesi azaltılacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yoğunluğa ilişkin önemli açıklamada bulundu.
Fahrettin Koca açıkladı! Burdur Devlet Hastanesi'nde 4 Ayda 224 Bin Muayene! Burdur Devlet Hastanesi, Aralık ayında hizmete girmesinden bu yana 224 bin muayene gerçekleştirdi.
4 Nisan 2023'te hizmete giren Kocaeli Şehir Hastanesi, 10 ayda 1 milyon 600 bin hastaya sağlık hizmeti verdi. Hastane, 582'si tek kişilik olmak üzere bin 220 yatak kapasitesine ve 63 ameliyathane odasına sahip. 10 ayda 45 bin cerrahi işlem yapıldı.
Yorumlar (0)