Sağlık Bakanlığı duyurdu; Emekli hekimlerin yeniden istihdamı

Sağlık Bakanlığı, emekli hekimlerin yeniden istihdamı için ’65-72 yaş yeniden atama’ duyurusu yaptı. Atama kurası 14 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı duyurdu; Emekli hekimlerin yeniden istihdamı

Sağlık Bakanlığı, daha önce kendi bünyesinde veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabiplerin yeniden istihdamının sağlanması için ‘65-72 Yaş Yeniden Atama Kurası’ ilanı ile mesleğe yeni başlayan veya görev yerini değiştirmek isteyen hekimler, diş hekimleri ve eczacılar için ‘İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası’ ilanı açtı. İlana başvuran hekimlerin yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Başvurular 16-22 Mart arasında saat 18.00’a kadar yapılabilecek. Atama kurası da 14 Nisan’da yapılacak.

BAŞVURULAR PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILACAK

Adaylar başvurularını, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yaparak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapabilecek. Kura yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek.

ANKA'nın haberine göre Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısındaki ilanlarda başvuruya ilişkin genel esaslar şu şekilde sıralandı:

'KESİNLEŞTİRİLMEYEN BAŞVURULAR DİKKATE ALINMAYACAK'

Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak.
Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacak.
Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecek. Başvuracak adaylar PBS üzerinden açılacak münhal (açık bulunan) yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla 10 tercih yapabilecek. Genel kura ile yerleşmek istediğini belirten adaylar, tercihlerine yerleşememesi halinde boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecek.
Öte yandan İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ilanına başvuracaklar için ek olarak “Halen Sağlık Bakanlığı dışında bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışanlar ile en son bu kurum ve kuruluşlarda çalışmakta iken ayrılanlar, başvurusunu kesinleştirdikten sonra en son görev yaptıkları kurumdan alacakları onaylı hizmet cetvelini başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir” maddesi yer aldı.

65-72 Yaş Yeniden Atama Kurası ilanına başvurabilecek adaylarda aranan şartlar şöyle sıralandı:

'RESEN EMEKLİ EDİLEN HEKİMLER DE BAŞVURABİLECEK'

Kura tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından gün almamış olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler, (65 yaşını doldurmayan hekimler ilan edilen diğer açıktan atama kuralarına başvuru yapabilmektedirler.)
65 yaşını doldurmuş olması nedeniyle resen emekli edilerek sözleşmeli aile hekimi olarak görevine devam eden tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabileceklerdir.

İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ilanına başvurabilecek adaylarda aranan şartlar da şöyle:

'KURA SON BAŞVURU TARİHİNE KADAR MEZUN OLANLAR DA BAŞVURABİLECEK'

Bakanlık ve Bağlı Kuruluşları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri,
İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,
Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler,
Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 18.00’e kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri,
Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar,
5335 sayılı Kanun’un 30 uncu maddesi, 5947 sayılı Kanun’un 18 inci maddesi kapsamında, emekli olan tabip ve uzman tabipler Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluş kadrolarını tercih ederek başvurabilirler. 

gazeteduvar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alıyor! Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihi belli oldu
Eleman İlanı

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alıyor! Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura tarihi belli oldu

Sağlık Bakanlığı, 8 bin işçi alımı için kura çekimi tarihini açıkladı. Kura çekimi 18-19 Mart 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleşecek. Detaylar haberimizde...

Niğde'de Sağlık Bakanlığı personel alımı
Bölgesel

Niğde'de Sağlık Bakanlığı personel alımı

Sağlık Bakanlığı, merkezi atama ile KPSS puan sıralamasına göre Niğde’de 57’si sürekli işçi olmak üzere toplam 451 personel alımı gerçekleştirecek.

Burdur'da Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı İşte isim listesi
Bölgesel

Burdur'da Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı İşte isim listesi

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alım kuraları çekildi. Burdur'da kurada kimler çıktı? İşte isim listesi

42 bin 500 sağlık personeli alınıyor
Eleman İlanı

42 bin 500 sağlık personeli alınıyor

Sağlık çalışanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 42 bin 500 sağlık personeli alımı yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Burdur'da Sağlık Bakanlığı 71 sürekli işçi alımı yapacak
Eleman İlanı

Burdur'da Sağlık Bakanlığı 71 sürekli işçi alımı yapacak

Burdur'da Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımında kaç kişi alınacak ? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak; Hangi meslekten ne kadar işe alım yapılacak?
Eleman İlanı

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak; Hangi meslekten ne kadar işe alım yapılacak?

Yüzbinlerin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı alımları başladı. Bakanlık sürekli işçi alımı yapacak. İşte başvuru detayları ve işe alınacak meslek kolları...