Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde Salı Pazarı’nda yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Özgür Mahallesi Hamit Çine Caddesi üzerindeki pazaryerinde, farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri yakalandı.
Pazarcılara ait satış tezgahlarından 11 Kasım’da 3 adet mont, 17 Kasım’da 6 spor ayakkabı ve 2 kolsuz mont, 18 Kasım’da ise 5 eşofman altı çalındı. Gece saatlerinde gerçekleşen bu hırsızlık olayları, hem pazarcıları hem de vatandaşları tedirgin etti.
Emniyet ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda olayın şüphelileri oldukları tespit edilen E.D., M.U. ve B.T. adlı üç kişi, 20 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şahıslar, ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
21 Kasım 2024 tarihinde mahkemeye çıkarılan şahıslardan biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli ise tutuklanarak Burdur Kapalı E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Salı Pazarı’nda vatandaşlara ve esnafa sıcak çorba ikram etti. Soğuk kış günlerinde dayanışmayı büyütmek isteyen Başkan Ercengiz, 'Amacımız içleri ısıtmak, birlik olmak' dedi.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Salı Pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, talepleri dinledi.
Aydın’ın Efeler ilçesinde, Cumhuriyet’in kuruluşu ile aynı zamana denk düşen geleneksel Salı Pazarı, her hafta Hasanefendi ve Zafer mahallerinde binlerce vatandaşı bir araya getiriyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Salı pazarını ziyaret ederek esnaflarla görüştü. Esnaflar, Başkan Ercengiz'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Uzay Çatı altında bulunan halk Pazarını ziyaret etti, pazarda alışveriş yapan vatandaşlara ve pazar esnafına sıcak süt ikram etti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Salı Pazarı'nda vatandaşlara çorba ikram etti.
Yorumlar (0)