SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerini SASKİ tesislerinde misafir ederek tesislerde üretilen suyun yolculuğu hakkında bilgiler verdi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlamak ve su konusunda bilinçli bireylerin yetişmesi için tesis gezilerini sürdürüyor. Son olarak Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Göl Tesisleri’ni ziyaret eden Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri alanında uzman personelden su politikaları hakkında bilgilendirildi. Son teknolojik imkanların kullanıldığı tesislerde içme suyunun Sapanca Gölü’nden abonelerin musluklarına kadar geçtiği tüm aşamalara öğrencilere uygulamalı şekilde anlatıldı.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Dr. M. İhsan Hacıismailoğlu, sahabe mezarlarının bu topraklarda Türk-İslam hakimiyetini sembolize eden yapılardan birisi olduğunu söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ), hastane otoparkına kurulacak güneş enerjisi santrali (GES) ile elektrik üretecek.
Erzurum’da öğrenim gören Kazak öğrenciler, ülkelerinin kültürünü ve geleneklerini tanıtmak için bir etkinlik düzenledi.
SASKİ, Pamukova’nın Cumhuriyet ve Elperek Mahallesi'nde su kesintisi ve basınç sorunlarını çözmek amacıyla önemli bir altyapı çalışmasını hayata geçirdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Altyapı demek, yaşam konforu, sağlık ve temiz çevre demektir. Yeni yatırımlarla şehrimizin geliştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz.
SASKİ tarafından kaçak ve usulsüz su kullandığı tespit edilen 1370 kişiye toplamda 5 milyon 110 bin TL para cezası kesildi.
Yorumlar (0)