TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI: “HAYVANSAL ÜRETİMİMİZE GÜÇ KATAN YETİŞTİRİCİLERİMİZİN HER DAİM YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından kurban pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanları, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.
Ayrıca ESK, satılamayan hayvanların cari alım fiyatlarına ilave olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerini de dikkate alarak, maliyetlerini telafi edici ilave prim ödemesi yapacak.
Yetiştiricilerin satılamayan hayvanları için, en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi Veteriner Hekim sevk raporu ile başvurması yeterli olacak.
Alım ve ödeme işlemlerine ilişkin detaylı bilgiler ESK’nın internet sitesinden duyurulacak.
ESK’nın Büyükbaş Cari Alım Fiyatları:
Erkek sığır 180 TL/Et KgDüve ve erkek manda 170 TL/ Et Kg’danİnek ve dişi manda 160 TL/ Et Kg’dan
Büyükbaş Mevcut Cari Alım Fiyatlarımıza Ek Prim:
Erkek sığıra 25 TL/ Et Kg,Düve ve erkek mandaya 25 TL/ Et Kg,İnek ve dişi mandaya ise 15 TL/ Et Kg,
ESK’nın Küçükbaş Cari Alım Fiyatları:
Kuzu 175 TL/ Et Kg’danToklu 160 TL/ Et Kg’danKoyun 140 TL/ Et Kg’danOğlak 110 TL/ Et Kg’danÇepiç 95 TL/ Et Kg’danKeçi 95 TL/ Et Kg’dan
Küçükbaş Mevcut Cari Alım Fiyatlarımıza Ek Prim
Küçükbaşa ek olarak 5 TL/ Et Kg kurbanlık kesim pirimi ödenecek.
BAKAN YUMAKLI: “YETİŞTİRİCİLERİMİZİN HER DAİM YANINDA OLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıkların, talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını bildirdi.
Bakan Yumaklı, “Hayvansal üretimimize güç katan yetiştiricilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. BHA
Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın oğlu Bülent Yaşar hayatını kaybetti. Yaşar'ın vefat haberi başta Afyon Sandıklı ve Ankara olmak üzere camiada büyük üzüntü yarattı
Keçiören Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin 11 farklı noktasına kurduğu iftar çadırları ve salonlarla yaklaşık 200 bin vatandaşı iftar sofralarında ağırladı.
TBMM’de kabul edilen yeni trafik düzenlemeleriyle, yetkisiz taşımacılık ve biletsiz yolcu taşımaya verilen cezalar 250 bin TL'ye yükseltildi.
Ankara’nın Haymana ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.
27 Mart Perşembe Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin
Ankara'da 28 Mart 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)